Ayşe Özek Karasu: Ne UFO'su, Mars bu Mars



Ayşe Özek KARASU
Haberin Devamı

Son günlerde UFO vakalarında, düşen göktaşlarında, üçüncü cinsle karşılaşmalarda inanılmaz bir artış var. Sadece bizim Uşaklı ET'yi, Gaziantep, Adıyaman ve Adana'da görülen parlak gök cisimlerini, ya da Alanya'ya düşen göktaşını kastetmiyorum. Kentucky'den Melbourne'a birçok yerde sayısız UFO ihbarı yapıldı. Astronomlara göre bu vakalar, uzaydaki aşırı hareketlilikten kaynaklanıyor. Mars dünyaya en yakın noktada, güneşte enerji boşalmaları var ve Linear C/2001A2 kuyrukluyıldızı da yakınlarda bir yerde. Bunların hepsi UFO ve yaratık yanılsamaları şeklinde dünyaya yansıyor.

Bazı bilimadamları Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ü doğruluyor. ‘‘Uzaylıların kalkıp dünyaya gelmesinde büyük müşkülat olduğunu’’ onlar da söylüyor. İnsanların Ay'dan öteye gidememesini bir argüman olarak göstermemekle birlikte, yıldız sistemleri arasındaki aşırı mesafenin engel teşkil ettiğini hesaplıyorlar.

Ancak NASA'dan Paul Hill aynı görüşte değil. Hill, ‘‘Unconventual Flying Objects’’ (UFO) adlı kitabında, değişik güneş sistemlerinin gezegenleri arasındaki seyahat zamanının aslında çok kısa olduğunu kanıtlamak için bazı matematik formülleri veriyor. ‘‘Diğer gezegenlerde yaşayanların dünyaya yolculuk yapması, atalarımızın Amerika'ya ulaşmak için harcadığı zamandan çok daha az vakit alır’’ diyor. Anlamadığım için burada tekrarlamak istemediğim bir formülden yola çıkarak, en yakın komşumuz olan Alfa Centuri üçlü yıldız sisteminden güneş sistemine yolculuğun pekala mümkün olduğunu ileri sürüyor. Hill'in hesabına göre 4.3 ışık yılı uzakta olan bu sistemden bizim buralara altı haftada ulaşılması mümkün. Bir müşkülat kesinlikle söz konusu değil.

Şimdi Hill'in bu hesabını bir olasılık olarak not ettikten sonra gelelim son günlerdeki UFO vakalarına.

UFO ihbarlarının hemen tamamı, aşağı yukarı birbirine benziyor. Ancak bizim Uşak'taki olayın, uzaylı bir varlığın taşlandığı tek vaka olarak kayıtlara geçtiğini de belirtelim. Bilindiği kadarıyla, yaratık görenler arasında ‘‘Hey uzaylı gel de konuşalım’’ diye samimiyet gösterenler de yok. Dünyanın başka herhangi bir yöresinde yaratığın elbisesini sarı jelatin renginde diye tarif eden de yok.

Çoğu vakanın birden fazla tanığı var. Önemli bir bölümü ABD'nin çeşitli eyaletlerinde olmak üzere, grup halinde kırda piknik yapan, ya da dağ bayır dolaşan sayısız insan, parlak turuncu ışıklar gördüğüne yeminler ediyor.

Bu arada geçen ay Teksas'ta bazı sığır sürülerinin parçalanarak telef edilmesinin de uzaylıların marifeti olduğu şeklinde bir inanç mevcut.

MARS’LA YAKINLAŞMA

Astronomlara göre, yeryüzünde UFO şeklinde algılanan bu parlak ışıklar Mars'ın son 12 yıl içinde dünyaya en yakın pozisyona gelmesinden kaynaklanıyor. Bu yakınlık 67.3 milyon km kadar birşey. Ama, yakın işte. O kadar yakın ki, toprağındaki zengin demirden kaynaklanan paslı toz bulutları nedeniyle kızıl görünen bu gezegen küçük bir teleskopla, hatta çıplak gözle bile görülebiliyor. Mars'ın turuncuya çalan parlak ışığını gören birinin bunu uçan daire zannetmesi işten bile değil. Ayrıca o kadar parlak ki, ışık kirliliğinden de etkilenmiyor. Alacakaranlık bastırdıktan sonra, ufuk çizgisine yakın bir noktada Akrep ve Kova takım yıldızları arasında her an görünmesi mümkün.

Dünya ve güneşle aynı hizaya geldiği geçen 13 Haziran günü de Mars, en net ve parlak görüntüyü veriyor.

Bu veriler yeryüzündeki UFO yanılsamalarını büyük ölçüde açıklıyor. İngiliz Astronomi Derneği Başkan Yardımcısı Robin Scagell, ‘‘Otomobil kullanırken ağaçların tepesinden Mars'ı görürseniz, sanki sizi takip eden bir ışık varmış hissine kapılabilirsiniz’’ diyor.

GÜNEŞ VE KUYRUKLUYILDIZ

Sadece Mars'ın yakınlığı değil, güneşteki enerji patlamaları ve ‘‘Linear C/2001A2’’ kuyrukluyıldızının varlığı da büyük ihtimalle UFO ihbarlarına katkıda bulunuyor.

Geçen 21 Haziran'da Güney Afrika'da izlenen tam güneş tutulmasıyla birlikte alevler halinde milyonlarca ton enerji boşalıyor güneşten. ‘‘Linear C/2001A2’’ kuyrukluyıldızı da güneşin yakınlarında hareket halinde. Haziran ayının ortalarında ekvator çizgisinin güneyinde çıplak gözle görülebilen bu çok parlak yıldız, haziran ayı sonunda gözle görülebilir bir hızla dünyaya yaklaşıyor Kuzey Yarımküre'den bakıldığında iyice belirginleşiyor.

Bazı astronomlar, Mars'ın yanı sıra bu oluşumların da UFO olarak algılandığını tahmin ediyor.

Şimdi en esaslı UFO hikayelerini dinlemek için 2003 yılının ağustos ayını beklemek gerekiyor. Çünkü Mars, bu tarihte dünyaya son 6 bin yıl içindeki en yakın pozisyonuna gelecek. Dünyanın 55 milyon km yakınında olacak ve en parlak yıldız olarak bilinen Sirius'tan iki kat daha parlak görünecek.

Uşak'tan Washington'a UFO raporları

22 Mayıs. Louisville, Kentucky. Saat 23.00 sularında otomobilde giden bir kadın, üzerinde parlak ışıklar bulunan yassı elmas şeklinde bir uzay gemisi görüyor. Yanındaki annesi bu görüntü nedeniyle kalp krizinin eşiğine geldiği halde, cismi takip ediyorlar. Ancak çok hızlı olduğu için gözden kaybediyorlar.

10 Haziran. Uşak'ın Eşme İlçesi Narlı Köyü'nde bir tütün tarlasının yakınları. Üç köylü tarlaya giderken uzaylı gördüğünü iddia ediyor. Köylülerden biri 2-3 saniye yaratıkla bakıştıktan sonra taş atıyor. Uzaylı yükseliyor ve Batı'da su deposuna doğru giderek kayboluyor. Aynı cismi, Ahmetler Beldesi yolunda görenler de var.

Gaziantep'te polis kameraları parlak bir ışık tespit ediyor.

Adıyaman Valiliği ışık saçan bir gök cismi görüldüğünü, İçişleri Bakanlığı'na resmi raporla bildiriyor.

11 Haziran. New York, Staten Adası. Ray Klopchin adlı şahıs deniz kenarında piknik yaparken öğle vakti çok ağır hareket eden garip bir ışık görüyor. En az iki kişinin daha tanık olduğu bu ışık, az sonra bulutların arasında kayboluyor ve yarım saat sonra tekrar ortaya çıkıyor. Bunun uçak veya yıldız olmadığına yemin ediyorlar.

12 Haziran. Adana'nın Güzelyalı mahallesinden bir kadın 155 Polis İmdat'ı arayarak saat 03.00 sularında parlak bir cismin mahalle üzerinden geçtiğini bildiriyor. Cismin yere inmiş olabileceğini düşünen polis mahalle mahalle geziyor ama, herhangi bir iz bulamıyor.

12 Haziran. Tennessee. O güne kadar UFO'lara kesinlikle inanmadığını söyleyen bir adam, West Palm Beach Gözlemevi'ni arayarak çok parlak bir cisim gördüğünü ihbar ediyor. Doğuda, ufuk çizgisinin 45 derece üzerinde görünen cisim 3-4 dakika sonra kayboluyor. Gözlemevi, aynı gün, aynı saatlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Tennessee üzerinden geçtiğini bildiriyor.

14 Haziran. Washington. Gökyüzünü seyreden bir baba-oğul, saat 23.45 sularında çok parlak bir cisim görüyor. Bu cisim hızla giderken ansızın duruyor, sonra yeniden hareket ediyor, sonra ağaçların arkasında kayboluyor. Yıllardır gözlem yaptıkları halde ilk kez böyle bir olaya tanık olduklarını söylüyorlar.

16 Haziran. Avustralya'daki Melbourne kentinin güneydoğu banliyölerinde bir yer. 20'den fazla semt sakini, saat 21.30 sularında çok alçaktan uçan koyu gri renkte bir disk gördüğünü iddia ediyor. Diskin gövdesinde parlak ışık demetleri bulunuyor.

26 Haziran. Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa sınırını oluşturan Toroslar üzerinde bulunan Kaş Yaylası bölgesine gece saat 21.30 sularında ateş topu şeklinde bir cisim düşüyor. Yeri göğü sarsan bu olaydan sonra jandarma arama yapıyor ama, sonuç alamıyor.

Yazarın Tüm Yazıları