ASKİ ’su deposu yaptırın’ derse bu ayrımcılık olur

SEYRANBAĞLARI Bağlar Caddesi’ne 1.5 yıldır su sağlıklı gelmiyor. Her gün kesilen suyumuzun muhatabı TV programlarında gözümüzün içine baka baka bizleri kandırmakta...

Haberin Devamı

ASKİ yetkililerini arayan mahalle sakinlerimize ise ’çok önemli’ önerilerde bulunuyorlar; su kesintilerinden etkilenmemeleri için acilen apartmanlarına su deposu yaptırmaları telefonla anlatılıyor.

(Bu çok tehlikeli bir öneri... Eğer depolara su saklanması isteniyorsa bu su nere? Ankara’nın kıt suyu, o depolara yetmez. Depo yapan da ayrımcı davranmış, başkasının hakkını yemiş olur. İstanbul Belediye Başkanı Topbaş, böyle bir öneriyi hiçbir zaman ağzına almadı... Aman dikkat? Y.B.)

Başka bir konu... İki yıldır defalarca Fen İşleri’ni arayıp, Bağlar Caddesi kaldırımlarının tamir edilmesini istememize rağmen cevap gelmeyince, başkan yardımcısı hanımefendiye ulaşarak konuyu anlattım. Hanımefendi beni suçlu çıkardı! Çünkü kaldırımlara sahip olamadığımızı ve araç çektiğimizi, onun için kaldırımların bozulduğunu söylediler. Oysa kırılan ve yollara yayılan kaldırım taşları üzerine hiçbir araç çıkmadan kaldırımlar bozulmuştur. Çünkü kırılan kaldırımların üzerine aracın çıkma şansı yoktur. Eksik ve yüzeysel yapılan kaldırımlar, tamir edilmesi için başka şirkete devredilmiş ve biz muhtarların şirketle yüz göz olmamız istenmektedir.

Bahaneler bitmek bilmiyor.

Muhsin Ertuğrul Mahallesi sınırlarında (Küçük Esat) Belligün Caddesi kaldırımları ve alt yapı çalışmaları yapılmamaktadır. Her gün bir yaşlımızın düşmesine neden olan caddemizin yapılması için Fen İşleri Müdürlüğü’ne telefonla ve dilekçe ile bilgi verdik. Ancak Fen İşleri Müdür Yardımcısı hanımefendi muhtarlığımı arayarak bu söz konusu Belligün Caddesi’nin ’sokak’ olduğunu bildirdi. Burayı Çankaya Belediyesi yapmak zorundadır, dediler. Oysa Belligün Sokak, cadde olarak 25.1.2002 828/21 sayılı karar ile muhtarlığımıza tebliğ edilmiştir.

Toplu taşıt araçları özellikle akşam iş çıkışı Seyran, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Esat halkını mağdur ediyor. İlgili kişiler yeteri kadar araçlarının olmadığı, olan araçların eski olduğu şeklinde savunma yapıyor.

Ayrıca 10 yıldır yapılamayan Bülbülderesi Caddesi kaldırımlarını, Ahmetler’den başlayan kaldırım çalışmalarından umutlu oldumuzdan söylemek istemiyoruz. Dileriz eylül ayına kadar bizim mahalle sınırlarına da gelirler ve bizim kaldırımlarımızı da yaparlar.

İş yapmak, yapmamak veya yapmak istememek, Çankaya yaşayanına eziyet etmek istemek hiç kimsenin hakkı değildir.

A belediyesi B belediyesiyle kavga ediyor diye biz hizmetten mahrum edilmemeliyiz.

Muhtarı önemsemeyen zihniyet en azından vatandaşın şikayetine ve sorununa hizmet etsin.

Aydın YAŞAR-Muhsin Ertuğrul Mahallesi Muhtarı

Belediyemizin gücü o ünlü ’taşocağı’nı kapatmaya yetmiyor

ANKARA’
nın en şirin yerleşim bölgelerinden Hasanoğlan... Hasan Ali Yucel’in Köy Enstitülerinin merkezi olan ve Demirel dahil bir çok siyasetçinin "ilçe olacaksınız" sözünü verdiği Hasanoğlan artık ülkemizin en modern köyü oldu.

Nostalji rüzgárıyla beraber 1953 yılına geri döndük. Çok şanlıyız. Nüfusumuz 14.000 oldu. 106.250 km alanımız. 70’i aşkın sanayi kuruluşumuz var. 450 sanayi parseline sahibiz.

Dünya devleri köyümüze yatırım yapıyor.

Köyümüzden hızlı tren hattı geçecek.

Köyümüz sanayi bölgesinden otoban geçecek.

Üç Lise, dört İlköğretim Okulumuz var.

Köy Enstitüleri’nin kurulduğu yıllara geri dönüyoruz.

Ülkemizin en büyük ders aletleri yapım merkezine sahibiz.

Ülkemizde ilk Milli Eğitim Akademi binamız bitmek üzere.

Yeşil kuşak Ankara projesine sahibiz.

Tek handikapımız taş ocağını kapatamamak... Ona da belediyemizin gücü yetmiyor. Çevre Bakanlığımız zaten görmüyor. Böyle bir sorun onlara göre yok. Akşamları insanlar balkonlarını tozdan temizlemek zorunda kalıyor.

Şunu aklımızdan çıkartmayalım. Dünyada fabrikası olmayan ve üretilemeyen tek şey topraktır.

Nejat TEKİNER

Dolandırıcıya dikkat

BUGÜNLERDE
kim ’Selamün Analeyküm’, ’iyi akşamlar’, ’hayırlı günler’ ya da ’Abi bir şey soracağım’ vs. diye yanınıza gelirse hiç ama hiç cevap bile vermeden lütfen yolunuza devam ediniz.

Hayırdır inşallah, neden diyeceksiniz.

Çünkü bu tür selamlama ile gelenler açıkca ’para’ istiyorlar.

Özellikle de Kızılay, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Gençlik Caddesi, Tandoğan’ı mesken tutarak çeteleşmişler. Sayıları her geçen gün artıyor. Genellikle erkekleri, genç öğrencileri hedef kitlesi olarak seçmişler. Bu uyanık vatandaşlar yüzünden buralarda gezmek çile haline geldi.

Acaba bunlara kim müdahale edecek ve dur diyecek?

H.Murat KADIOGLU

Bizi kurtarın

Haberin Devamı

ANKARA Gimat karşısında İl Sağlık Müdürlüğü’nün arkasındaki M.Akif Ersoy mahallesi 16 cad. 63 Sok. 3-4 nolu apartmanlarda oturan sakinleriz.

Bundan 2,5 ay önce başlayan Gimat kavşağı yol yapımı nedeniyle bütün yolları kapatıp, hiçbir ön hazırlık yapmadan oturduğumuz sitenin önünden bütün araçlara yol verildi. Bu yoldan araba pazarı araçları olmak üzere günde binlerce araç geçmekte, yol toprak olduğu için araçların çıkardıkları tozlar adeta çöl fırtınasını andırmaktadır. Bu nedenle ne kapımızı açabiliyor ne de camımızı aralayabiliyoruz.

Bu sıcaklarda yatalak, kalp, nefes darlığı gibi rahatsızlıkları olan apartman sakinleri ile çok zor günler geçiriyoruz.

Hiçte zor olmayan az mesafedeki bu toprak zemine bir çözüm getirmeleri için ilgililere yaptığımız başvurular hep sonuçsuz kaldı. Nefes almak istiyoruz.

Fikri YARARBAŞ

GÜNÜN SÖZÜ

"Cesaret etmeyen, ümit de edemez."

(Schiller)

Yazarın Tüm Yazıları