Artık ’kek’ olayını aştı bu kesintiler

ÇANKAYA Oran şehri, Ankara’nın gözde yerleşim merkezlerinden birisi oldu.

Ancak, burada daha önce sınırlı olduğu varsayılan yerleşim sayısının artmasıyla bölgeye elektrik veren trafoların yetersiz kaldığı söyleniyordu. Oysa bu mantıklı bir açıklama değildi.Burada iş artık "kek" sınırını aştı. ! Çünkü burada elektrik kesintisinin sıklığı ile, gelip, anında tekrar kesilmesi gibi ,en sakin insanı çileden çıkaracak durumlar yaşanıyor.

Fırında ’kek’in pişmemesi Marie-Antoinette hikayesi gibi kaldı burada. Çünkü burada, televizyonlar, elektrikli aletler bozuluyor, kalorifer kombileri bozuluyor, evler soğuyor. Sokaklar karanlık.Bu nasıl bir anlayış yada yönetiş biçimi ki, bu tür konulara köklü çözüm bulunmuyor. John Naisbitt ’Mega Trend 2000’ kitabında Amerika’nın Dallas bölgesine elektrik veren ana trafoya bir uçak düşse neler olacağını anlatıyor. Ve biz onu büyük şaşkınlıkla okuyorduk. Oysa burada kısmi olarak bu her gün yaşanıyor.

Herhalde bizim burada ana trafoya uçak düşse biz hiç şaşırmayacağız. Acaba, sizin müdahaleniz ile yetkililer, bu günlük yaşam tarzımız haline gelen sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili bir kalıcı önlem alıyorlar mı; öğrenebilir miyiz? Bu her gün yaşanan sorun neden oluşuyor? Bir açıklama yaparlarsa biz de belki onlara hak veririz. Yoksa, hiçbir şey bilmeden "bu konudan anlamaz cahil adamlar" muamelesi görerek bu yaşamı sürdürmek zorunda kalmamız mı gerekiyor?

Tamer LEVENT-ORAN

Çanta nerede

7 Kasım günü 19.50 uçağı ile Almanya’ya giden eşim Nesrin Ünarda’nın 7 kilogram ağırlığındaki Adidas marka sırt çantasına ne oldu?

22 kilo ağırlığındaki bir valiz ve bir sırt çantası ile yolcu ettiğimiz eşim Düsseldorf’a indiğinde gri renkli Adidas marka sırt çantasının banttan gelmesini nafile bekliyor. Zira çanta bir türlü gelmiyor. Eline bir telefon numarası verilerek gönderiliyor.

Merak ediyorum acaba 7 kg ağırlığındaki Adidas çanta Esenboğa Havaalanı’nda mı alıkondu? (Kızılay’daki Öger Tur yetkilisinin bir iki telefonu sonucunda Esenboğa’daki bütün valizlerin uçağa yüklendiği bildirildi) Yoksa Almanya’daki açıkgözler mi sahiplendiler?

Esenboğa Havaalanı’nda 22 kg. toplam ağırlığında 2 çantayı teslim alıp Düsseldorf’ta teslim edemeyen Öger Tur yetkililerine soruyorum?

Çanta nerede?

Şeref Ender ÜNARDA-AYRANCI (0312-466 03 46)

Suyum Rusya’dan geliyor galiba

30
senedir Çankaya’da ikamet etmekteyim. Birkaç yıldır su faturaları başedilemez hale geldi. Her ay 90 YTL lik fatura geliyor, bunun 30 YTL’si atık su bedeli. Neden bu kadar yüksek fiyatlar? Yoksa suda mı Rusya’dan geliyor doğalgaz gibi....

Melih Bey acaba bazı semtlerden su parası almayıp bize mi ekliyor?

Bu durumu köşenizde belirtirseniz memnun olurum.

Adem ÇERÇİBAŞI

Sokağımız otelin otoparkı oldu

"GAZİOSMANPAŞA’da Ambassador otel açıldığından beri sokak sakinleri olarak her gün bir başka rahatsızlık içindeyiz. İnşaat sırasında yapılan üç katlı garaj su anda kongre ve toplantı salonu olarak kullanıldığından dolayı, otele gelen müşteriler arabalarını sanki kendilerine aitmiş gibi sokak sakinlerine ait park yerlerine bir güzel park edip rahat rahat gidiyorlar. Sonra da ara ki bulasın! Otele bu konuda defalarca şikayet edildiği halde otel yönetimi tarafından bir şey yapılmadı. Bununla kalmadı; trafik bile bir çözüm getirmedi çünkü bu gibi durumlarda ceza yazılsa bile özel çekici çağrılması gerekiyor ve bunun da ödemesini yine bizler yani sokak sakinleri yapmak zorunda.

Ayrıca, düğün dernek gibi durumlarda da çalınan kornalar da yıllardır sakin olan sokağımıza gürültü kirliliği getirmekte.

Bunun haricinde, neredeyse her gün otel yüzünden tıkanan lağım sokak ta bir başka dert. Eğer yağmur yağıyorsa günde iki kez lağımın temizlenmesi için vidanjör geliyor. Hem gürültü, hem pislik hem de trafik cabası!

Biz bir şey yapamadık ve de belki hiçbir zaman da yapamayacağız ve sadece sinirlendiğimizle kalacağız...

KISA...KISA...

- HÜSEYİNGAZİ semti yolcu potansiyeli olarak oldukça kalabalık bir bölge olmasına rağmen belediye otobüsleri bu bölgede çalışmamakta.Bildiğiniz gibi Ankara’da belediye araçlarında 45 dakikada 3 kullanım mevcut. Benim gibi günde iki araç değiştiren bölge sakinleri bu hizmetten faydalanamamakta. Bizim bu hizmetten neden mağdur edildiğimiz konusunda sesimizin duyurulmasını istiyoruz.

Seminur CÖMERT
Yazarın Tüm Yazıları