AOÇ’nin Kuğulu Park kadar değeri yok mu

AOÇ’ye giderek çeşitli basın açıklamaları okunduktan sonra, dağılıp evlere gidilmesinden başka bir eylem de görülmüyor.

Haberin Devamı

Oysa ki, biz bunu Çankaya halkı olarak, Kuğulupark direnişinde başarmıştık.
Yıl 2006, sosyal medya henüz yaşamımıza yeni yeni giriyordu.
İnternette filizlenen eylem, Türkiye genelinde yankı bulmuştu...
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak ve altgeçit çalışması nedeniyle Kuğulupark’ta, 3-5 kavak ağacının kesilmesi söz konusu diye Kavaklıderem Derneği ve birçok sivil toplum örgütünün önderliğinde halkımız ayaklanmış ve bir gün değil her gün, sürekli olarak eylemlerde bulunmuştu.
Geceleri dahi, el ele tutuşmak yoluyla Kuğulupark etrafında güvenlik zincirleri oluşturuluyor, yoldan geçen araçlar meşaleli kalabalıklara kornolarla destek veriyordu.
Sayın Gökçek’in tabiriyle parkın, azıcık kenarından tıraşlanmasını engellemiştik...
Dönemin Çankaya Belediyesi de, kepçe ve dozerlerini Kuğulu’nun etrafına park ederek, destekte bulunmuştu...
Sonuç:
Günlerce, haftalarca bütün TV kanalları ve gazeteler, hatta İstanbul’da yaşayan birçok köşe yazarı bile sütunlarında bu olaya yer vermişti.
Kuğulu’daki direnişin onda birini bugün maalesef Atatürk’ün biz Başkentlilere mirası için göster(e)miyoruz...
Bugün AOÇ, ‘trafiği rahatlatıyoruz’ vs. gibi çeşitli gerekçelerle dozerlenir de susarsak, yarın kim bilir Anıtkabir’in bahçesinde yol genişletme girişimleri olursa ne deriz?
Olmaz olmaz demeyin!
Baksanıza, yavaş ısıtılan kazandaki kurbağa misali 2006’dan bu yana ne noktadayız.
Engin BALIM

Haberin Devamı

‘Sevda Ateşten Bir Gömlek’

Nazım Hikmet’in doğumunun 111. yılı anısına düzenlenecek konserde, Nazım Hikmet’in şiirlerini özgün besteleriyle yorumlayan müzisyen Hasan Yükselir, ustanın doğumunun 111. yılı anısına bugün 20.00’de konser verecek. Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Yenimahalle Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Sevda Ateşten Bir Gömlek’ adı verilen konserde Yükselir, ömrü boyunca yakasını ayrılıklardan kurtaramamış Nazım Hikmet’in, Tahir ile Zühre, Mavi Gözlü Dev, A Be Şair, Af, Günler, Ayrılık, Seni Kıskanıyorum, Hoş Geldin Kadınım ve daha birçok eserini piyano, saksafon ve kontrbas gibi enstrümanlar eşliğinde seslendirecek.
Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki konseri tüm Başkentliler ücretsiz olarak izleyebilecek. (Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu, Bağdat Cad. Urankent Yanı, Yenimahalle)

Haberin Devamı

ÇANKAYA’DAKİ ETKİNLİK

Nazım Hikmet’in 111. yaş etkinliği, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Çankaya Belediyesi’nin işbirliğiyle kutlandı. Bu arada ‘Genç Kuşak Sanatçılar Nazım’la Buluşuyor’ adlı karma sergisi 30 Ocak tarihine kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açık kalacak.

Yazarın Tüm Yazıları