Annemin nesi var?

BEN size, 52 yaşındaki annemin rahatsızlığı ile ilgili sorunumuz için danışmak istiyorum.

Annem yaklaşık 2.5 ay kadar önce zatürree geçirdi, 1 hafta kadar hastanede tedavi gördükten sonra evde tedavisine devam edildi.

Fakat 1 hafta kadar önce yapılan kan tahlilinde kan iltihap saptaması yapıldı, bu neden kaynaklanabilir. (Bu arada bir de zatürreeden 1 ay kadar sonra orta kulak iltihaplanması da geçirdi, antibiyotik tedavisi ile iyileştirilmeye çalışıldı.)

Son bir haftada ise sol ense kökünden sol koluna kadar uzanan bir uyuşma yaşıyor. Noroloji doktoruna gittik, beyin tomogrofisi (BT) çektirdik, sonuçların alınmasını bekliyoruz, noroloji uzmanı bir de kalp için ekokardiyografi çektirmemizi istedi,

Benim size sorum bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Demet.

Kanda iltihap denildiği zaman, akyuvarların (lökosit) sayısının yükselmesi de, kanın çökme hızı olan sedimantasyonun artması da anlaşılmaktadır. Lökosit sayısının artması öncelikle mikrobik bir hadiseyi düşündürürken, sedimantasyon hızının artması, iltihaplı hastalıkların yanı sıra, aralarında romatizmal ya da tümöral hastalıkların da bulunduğu bir dizi soruna bağlı olabilir. Siz bunu belirtmediğiniz için daha kesin bir şey söylemek olanağı olmuyor. Ancak akciğerleriyle ilgili yeni bir kontrolün yararlı olacağını söyleyebilirim.

Öte yandan enseden başlayıp sol kola uzanan uyuşmalar, doktorunuzun da söylediği gibi kalp kaynaklı olabilirse de, boyun omurlarındaki disk fıtıklaşması olayı öncelikle düşündürmektedir. Eğer doktorunuz sadece beyin tomografisi çektirdiyse, boyunla ilgili MR ya da BT gibi tetkikleri yaptırmanızda yarar var.
Yazarın Tüm Yazıları