Anneler Günü’ne yönelik mesajlar

Anneler günü için okurlarımdan birçok mesaj nitelikli yazı geldi. Bunların bir bölümünü sizlerle paylaşmak istedim...

Haberin Devamı

Cennet annelerinayakları altında

Dünyaya gelmeye hazırlanan çocuk Tanrı’ya sormuş: "Tanrım beni artık dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

Tanrı Cevap vermiş: "Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni orada bekliyor olacak ve seni her türlü kötülükten koruyacak. Meleğin sana her gün şarkılar söyleyecek ve gülümseyecek. Ve böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın."

"Peki insanlar bana bir şey söylediklerinde dillerini bilmeden, söylediklerini nasıl anlayacağım?"

"Meleğin sana dünyada duyabileceğin en tatlı ve en güzel sözcükleri söyleyecek... Sana konuşmayı sevgiyle öğretecek."

"Peki Tanrım seninle konuşmak istersem ne yapacağım?"

"Meleğin ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek."

"Dünyada kötüler olduğunu duydum, beni onlardan kim koruyacak?"

"Meleğin seni kendi hayatı pahasına da olsa koruyacak."

"Fakat seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm..."

"Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana ulaşmanın yolunu öğretecek."

O sırada bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Çocuk son bir soru sorar:

"Tanrım şimdi gitmek üzere isem benim meleğimin adı ne?"

Tanrı gülümseyerek cevap verir: "Meleğinin adının önemi yok yavrum. Sen onu anne diye çağıracaksın."

Haberin Devamı

Y. KOHEN

Kömürleşmiş bir "anne" heykelciği

Amerika’nın ünlü doğa parkı Yellowstone National Park’da çıkan bir yangın sonrası, görevliler hasar tespit çalışmaları için ormanda geziyorlardı. Görevlilerden biri, bir ağacın dibinde küller içinde neredeyse kömürden bir heykele dönüşmüş bir kuş gördü. Elindeki çubukla hafifçe dokundu kuşa. Dokunur dokunmaz kuşun kanatları altından üç küçük kuş yavrusu cıvıldayarak çıktı.

Anne kuş, tehlikeyi fark ederek, yavrularını bir ağacın arkasına getirmiş, kendisinin yanacağını bile bile onları kanatlarının altında saklamıştı. Yangın yayılmadan çok rahatlıkla uçup oradan uzaklaşması mümkünken, yavrularının yanında kalmayı tercih etmişti. Alevler ona ulaşıp küçücük bedenini kavurmaya başladığında da, hiç kıpırdamadan öylece kalmıştı. Bedeni, yanıp kavrulmuştu, ama geriye hiç ölmeyecek bir "anne" heykeli bırakmıştı...

RUMUZ: SEVDA

10 yıl önce melek olmuşbir annenin ardından

Yıl 1996, Ocak 22’idi. Tam 10 yıl oldu; her ocak ayında yüreğim sızlar, acım tazelenir, gizli gizli ağlarım...

Zaman nasıl da akıp gidiyor. Daha dün gibi her şey... Bazen dalıp gerilere gidiyorum. Ahşap köy evimize, o soğuk kış günlerine... Duvarlarda asılı gaz lambası etrafa loş bir ışık yayıyor. Sobada yanan odunlar zaman zaman etrafa kıvılcımlar sıçratıyor. Biz yine senin etrafında toplanmışız, sen bizi her zamanki gibi o güzel masallar ülkesine götürmüşsün. Anlattığın masallarda hep iyiler kazanır, kötüler kaybederdi.

Canım annem, şimdi hatırlayamadığım o kadar çok masal anlatırdın ki, o ne hafızaydı. O ne sabırdı ki hep çocuklarla çocuk olurdun. Onlara bezden bebekler yapardın. Onlarla evcilik oynardın, onların dilinden konuşurdun, mahallede çocuklarla en iyi sen anlaşırdın, mahallenin çocukları da en çok seni severlerdi. Canım anam, pişirdiğin yemeklerinle önce bizi doyurur, en son kendin yerdin. Sen bir iyilik meleğiydin, yalnız çocukların için değil, bütün insanlar için.

O temiz yüreğin, o güzel yüzünle çevrene pozitif enerji dağıtırdın. Tarlada, bahçede çalışır, babam olmadığı zamanlar bize babalık da yapardın. Güzel Gözlüm, Melek Yüzlüm, Canım Annem.

Seni duymak, seni görmek, sana dokunmak, sıcaklığını yeniden hissetmek istiyorum.

Bir Anneler Günü daha sensiz kutlanacak; yokluğunu yüreğimin derinliklerinde bir sızı gibi tekrar hissedeceğim. Melek Annem; Anneler Günün kutlu olsun...

GURBETTEKİ KIZLARIN ADINA ŞENGÜL (VİYANA’DAN)

Türkiye Meme Vakfı kampanya başlatıyor

Türkiye Meme Vakfı (Meva), Türkiye’de meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi ve meme kanserinde erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılması için 1 yıl sürecek "Farkındayım, Korkmuyorum" kampanyası ile eğitim ve seminerlerle etkin bilinçlendirme faaliyetleri yürütecektir.

Geçtiğimiz yıl Filiz Akın’ın önderliğinde kanserle mücadele amaçlı yürütülen "sarı bilezik" kampanyasının ardından, bu yıl da bilgilendirme yoluyla meme sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan "Farkındayım, Korkmuyorum" kampanyası Anneler Günü’nde başlatılıyor.

Kampanyaya ilk destek 12-13 Mayıs’ta İstanbul’da Abdi İpekçi Caddesi’nde, Şişli Belediyesi ve "Hediyeniz Var" firmasının işbirliğinde düzenlenecek "Hediye Paketleme Günleri" kapsamında geldi. Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mağazalar "Bir kurdele de sen bağla" sloganıyla kampanyaya katılıyorlar.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz kadınlarını da tehdit eden meme kanseri ile toplumsal düzeyde verdiğimiz mücadelede sizin de aramızda olup, bir pembe kurdele bağlamanızı gönülden arzu ediyoruz.

FEZA SENGEL

Türkiye Meme VakfıTel: (0212) 361 71 31

www.memekanseri.org

Yazarın Tüm Yazıları