Anne-kız yarıştı

Kemer Golf & Country Club tarafından düzenlenen 2009 Kış Binicilik Festivali, 17 Ocak’ta ilk ayak müsabakası ile başladı.

3 ayak ve 1 final yarışmasından oluşan festival, dört hafta sürecek. Binicilik dünyasının önemli etkinlikleri arasında yer alan bu festivalde ikinci ayak 21-22 şubat, üçüncü ayak 21-22 Mart, final ise 11-12 Nisan’da Kemer Golf & Country Club’da koşulacak. Sevil Sabancı, ıskender Pisak, Sencer Can ve Ülkan Delikan gibi tanınmış isimlerin de katılacağı festivalin ilk ayağında yarışanlardan biri de Melissa Tapan’dı. Tapan’dan bir saat kadar sonra da maneje annesi Sevil Sabancı çıktı. Sevil Hanım, Siec Comet adlı atıyla yarıştı.

Türk Kalp Vakfı’ndan yeni yıla merhaba

Türk Kalp Vakfı’nın ‘Yeni Yıla Merhaba’ partisi, bu gece Günay Restaurant’da yapılacak. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın ve eşi Ergin Hanım’ın ev sahipliği yapacakları gecede Yeliz de konser verecek. Armağan Çağlayan’ın sunacağı ve konuk sanatçıların sahneye çıkıp sevilen parçalarını seslendirecekleri geceye iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor.

Sağlıklı kadınlar sağlıklı toplum

Hello dergisi, Bayer Schering Pharma ve gönüllü ünlü isimler, Türkiye Jinekoloji Derneği’nin de desteğiyle, kadın sağlığı konusunda daha bilinçli bir toplum yaratmak amacıyla, Türkiye çapında iki yıl sürecek olan “Sağlıklı Toplum ıçin Sağlıklı Kadınlar” adlı bir kampanya başlatıyor. “Sağlıklı kadınlar yaratmak için sağlıklı toplum gerekir” sözünden yola çıkılarak hazırlanan kampanya, bu gece Sofa Otel’de düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.
Bayer Türk Genel Müdürü Dr. Sebastian Guth, Bayer Schering Pharma Kadın Sağlığı Bölümü ış Birim Yöneticisi Elçin Yıldıran, Doğan Burda Dergi Grubu CEO’su Mehmet Y. Yılmaz, Hello Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen ve Türkiye Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. ısmail Mete ıtil’in hazır bulunacakları toplantıda, Begüm şen, Gülşah Alkoçlar, Reyhan Gülman, Monik ıpekel ve Ceyda Düvenci de konuşmacı olarak yer alacak.

Gölgeye Övgü ıstanbul’da

ıstanbul Modern Sanat Müzesi, 7 ülkeden 8 çağdaş sanatçı ve 20. yüzyılın ilk yarısından iki usta sinemacının en önemli yapıtlarını bir araya getiren “Gölgeye Övgü” sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sergi, ıstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, UBS AG ıstanbul Temsilcilik Ofisi Genel Müdürü Serra Abbasoğlu Birgül ve serginin küratörü Paolo Colombo’nun da katılacağı 22 Ocak’taki davetle ziyarete açılacak. Eski ve çağdaş halk masallarına ve araçların ekonomik kullanımı yoluyla betimlenen basit anlatılara dayalı gölgeler, gölge tiyatrosu ve siluetler içeren sergide 250 ayrı parça ve yapıt yer alıyor. Serginin ilk durağı Dublin’deki ırlanda Modern Sanatlar Müzesi olmuştu. ıstanbul Modern’de 6 Mayıs’a kadar açık kalacak olan “Gölgeye Övgü”, 23 Mayıs-26 Temmuz arasında da Atina’daki Benaki Müzesi’nde sergilenecek.

45’lik şarkılar

“Issız Adam” filmi ile gündeme gelen Beyoğlu’nun ünlü mekânı 45’lik’te yarın gece “Yeniden Yetmiş’e” adlı bir karaoke partisi yapılacak. 70 ve 80’li yılların şarkılarının seslendirileceği parti, DJ Fuat’ın performansı ile başlayacak. Partide gecenin ilerleyen saatlerinde ise unutulmaz yerli ve yabancı şarkılar hep bir ağızdan söylenecek.

İzmir’de caz fırtınası

ızmir Filarmoni Derneği’nin düzenlediği Uluslararası ızmir Caz Festivali, çıtasını yükseltiyor. “Caz ruhumuzda var” sloganı ile beş yıldır dünya çapında ünlü caz müzisyenlerini ızmirlilerle buluşturan festival, bu yıl 15’i Türk 31 yetenekli müzisyeni cazseverlerle bir araya getirecek. ısmet ınönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek festival, 2 şubat akşamı Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars konseriyle başlayacak. ızmir’i her ziyaret ettiğinde büyük ilgi gören Ayhan Sicimoğlu ve grubuna, ünlü kemancı Alfredo de la Fe ve perküsyon Rodrigo Rodriguez eşlik edecek. 4 Şubat’ta dünyanın en iyi 10 caz vokalisti arasında gösterilen Tierney Sutton grubuyla sahne alacak. Caz piyanisti Kerem Görsev, 7 şubat’ta Diversion Project ile ızmirlilerle buluşacak. Programında birbirinden farklı caz türlerine yer vermeye çalışan festivalin 9 şubat’taki konuğu, dünyanın en iyi basçılarından Renaud Garcia-Fons olacak. 10 şubat akşamı ise, American Hall of Fame’de yer alan bir caz duayeni Kenny Barron, üçlüsü ile festival sahnesinde yer alacak.

The Hall’u sallayacak

Kendini “Harry Potter’ın vajinalı hali” olarak tanımlayan çılgın müzisyen Ebony Bones, 24 Ocak’ta The Hall’da DJ-set’in başına geçecek. 1998-2000 yıllarında yayınlanan TV dizisi “Family Affairs”deki rolüyle adını duyuran ve bir plak şirketiyle anlaşması olmadığı halde “We Know All About U” adlı ilk single’ı ile haftalarca radyo listelerinin 1 numarasında yer alan Ebony Bones, şarkılarının sözlerini kendi yazıyor, vokallerini kendi yapıyor ve hatta tüm enstrümanları kendi çalıyor. BBC radyosu tarafından “Dünyanın en seksi şarkısı” olarak tanıtılan “We Know All About U”nun ardından “Don’t Fart On My Heart” adlı ikinci single’ını çıkaran sanatçının, saat 23.00’te başlayacak şovunun biletleri Biletix’te satışa sunuldu.

Küba turu

Türkiye’de hizmet veren Kübalı tur operatörü Guantanamera’nın 26 Ocak-3 şubat tarihleri arasında düzenleyeceği Küba Kültür Turu’nda ülkenin başkenti Havana’nın merkezindeki otelde konaklayacak, Türkçe konuşan Kübalı rehberler eşliğinde Küba’nın turistik yerlerini gezecek, mojito, puro ve özgün dansları yerel halk ile paylaşacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları