ANADOLUBANK Anadolu geleneklerini yaşatıyor

ANADOLUBANK Anadolu geleneklerini yaşatıyor

Haberin Devamı

ANADOLUBANK Tarım Bankacılığı, “Anadolu geleneklerini yaşatıyoruz” projesinin ikincisi olarak “Geleneksel Anadolu Yemekleri” etkinliği düzenledi.

Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay ve Genel Müdür yardımcılarının yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı etkinlik bir hayli ilgi topladı. Anadolubank Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan ve Tarım Bankacılığı Bölüm Başkanı İlhan Küçükahmetler ile bankanın tarıma bakışını konuştuk.

Yöresel lezzetler

Recep Atakan, “Bankamız ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ projesi ile üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Tavla turnuvasının ardından bu yıl 35 tarım bankacılığı hizmeti veren şubemiz ile şubelerin bulunduğu illerin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliği İzmir’de gerçekleştirdik. Geceye çiftçilerimizin yanı sıra milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, oda, birlik ve kooperatif başkanları-yöneticileri ile birlikte 600 kişi katılım gösterdi. Geleneksel Anadolu Yemekleri adı altında geleneğimizin işlendiği proje kapsamında kırsal bölgeler gezildi ve yöresel lezzetleri en iyi yapan aşçılar arandı. Her köyden seçilen 2 kişi etkinlik gecesinde misafirlere yemeklerinin yapılışlarını showlar eşliğinde anlattı” diyor.

Haberin Devamı

ANADOLUBANK Anadolu geleneklerini yaşatıyor

Yeni şeyler duyacaksınız

Atakan, “2008’den bu yana finansmanını yaptığımız tarım sektöründe Ege üreticisinden sonra Çukurova, Akdeniz, Trakya ve İç Anadolu üreticisine de ulaştık.Türkiye’nin katma değeri en yüksek sektörlerinden ve geleceğin ekonomisinin en önemli bileşeni olan tarım sektöründe daha da büyümeyi planlıyoruz. Her yıl tarım finansmanı için yeni şubeler açarak, yeni birlik ve kooperatif anlaşmaları yaparak, yörelere ve ürünlere has paneller yaparak, yeni sosyal temalı etkinlikler düzenleyerek tarım bankacılığı yapacağımız şube sayısını arttırmak istiyoruz. Çünkü tarım, tarımsal sanayi ve gıda sektörünün büyük gücüne inanıyoruz. Üreticiyle doğrudan teması hedefleyen ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ etkinliğimizde bu yıl sofra kültürümüzü canlı tutmaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda ‘Bizden yeni şeyler duymaya hazır olun’ sloganıyla tarım faaliyetlerimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Yüzde 100 yerli sermaye olmanın ve adının içindeki ‘ANADOLU’ kelimesinin verdiği gurur ve güçle tarımda iyi şeyler yapacağız” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

FARKLI BANKACILIK

İlhan Küçükahmetler, şu açıklamayı yapıyor: “Anadolu geleneklerine bağlı temel kültürümüzün yaşatılması ve değerlerimizin korunmasına yönelik beşeri ilişkilerimizi de pekiştiren bankacılık yapmaktayız. Tarımda üretici ile birlikte düşünebilmek, tartışmak, birlikte üretebilmek ve sosyal olarak ortak değerleri yaşatabilmek için aynı ortamda bulunmak ve işbirliğini geliştirmek çok önemli. Bankacılık yaparken üretici ile aile olabilmek, onlarla sosyal aktiviteleri paylaşabilmek iş yapma biçimimizin bir başka yolu olmakta. Bu yüzden her yıl üreticiye moral ve destek anlamında onlarla Anadolu’nun keyif veren etkinliklerini paylaşıyoruz. ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ kurgusuyla, her yıl bir konuyu işleyerek, Anadolubank şubelerinde olduğu gibi ülkemizin misafirperver, dost, candan ve coşkulu duygularını sosyal çalışmalarımızda yaşamaya özen gösteriyoruz. Banka - üretici ilişkisinin şubelerimizde iş kalitesini ve ürün çeşitliliğini finansal danışmanlığımızla harmanlayarak üreticimizin hasatta da mutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Üretimde ve üretici nezdinde Anadolubank finansal market anlayışı sonucu ‘Anadolu Farkı’ ile hizmet vermekten gurur ve onur duymaktayız. Bu ülkenin toprağını ve üreticisini en iyi, bu ülkenin bankası bilir diyerek, en vasıflı kullanılabilir ve danışılabilir ürünlerimizi uzman ekibimizle çiftçilerimize sunmak istiyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları