Anadolu kokan kareler

Anadolu topraklarının renklerini, Anadolu insanıyla buluşturan Bu Toprağın Renkleri Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki teması ‘Tarımda kadın’ olarak belirlendi. Yarışmayı düzenleyen GÜBRETAŞ’ın Genel Müdürü Osman Balta, “Toprağı güçlü kılan kadınlarımızın emeği. Bu yarışma sayesinde Anadolu topraklarında çalışan, emeğini hasadıyla harmanlayan kadınlarımızı onurlandırmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Basın fotoğrafçılarının çektiği pek çok kare, gazetelerde bir gün, dergilerde bir kaç hafta, internet portallarındaysa bazen bir kaç saat ancak yaşayabiliyor. Oysa, büyük bir bölümü estetik duygusu içeren yüzlerce fotoğraf o günlük kargaşada unutulup gidiyor. Basın fotoğrafçılarına yönelik yarışmalar, bu fotoğraflara yeni ömürler biçiyor.
Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), geçtiğimiz yıl “Ne çekersen onu biçersin” sloganı ile basın fotoğrafçıları arasında bir fotoğraf yarışması düzenlemeye başladı. Kürşat Bayhan’ın birinci olduğu yarışmada ödül alan fotoğraflar, foto muhabirlerinin karelerine yansıyan estetik duygusunu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde yarışmanın bu yılki teması, “Tarımda kadın” olarak açıklandı ve başvuruların başladığı duyuruldu.
Yarışmayla Anadolu’nun dört bir yanındaki basın çalışanlarının çektiği fotoğrafları ödüllendirip, sergilerle sunarak ortak bir görsel zenginliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini açıklayan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Bu Toprağın Renkleri Fotoğraf Yarışması’nı anlattı:

Haberin Devamı

ANADOLU İNSANIYLA BULUŞTURUYORUZ

Şirket olarak, sosyal sorumluluk çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. 60. yıldönümünü kutladığımız 2012’de, “Bu Toprağın Renkleri” ismini verdiğimiz basın fotoğraf yarışmasının projesi ortaya çıktı. Aldığımız olumlu tepkilerle yarışmayı sürdürmeye karar verdik, hedefimiz kurumsal hale getirmek. Türkiye’nin değerlerini, tarımın eşsiz renklerini ve o topraklarda emeği geçenleri gazetecilerin kadrajından yorumlayarak ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Yarışmada seçilen karelerden oluşan bir sergi, Türkiye’nin bir çok şehrini geziyor. Sergilerle Anadolu topraklarının renklerini, Anadolu insanıyla buluşturuyoruz.

KADINLARIMIZI ONURLANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Bu yıl yeni bir temayla yola çıktık: ‘Tarımda kadın.’ Bu bizim için önemli bir sosyal bir konu ve proje. Anadolu eşsiz doğası ve insanı ile dünyanın en renkli coğrafyalarından birisi. Kuşkusuz bu renkli coğrafyayı ve toprağı güçlü kılan da kadınlarımızın emeği. Bu yarışma sayesinde Anadolu topraklarında çalışan, emeğini hasadıyla harmanlayan kadınlarımızı da onurlandırmış olacağız. Konu kadın olunca bir kadın jüri üyemiz de var bu yıl yarışmamızda. Hem sergileri hem de akademisyen yönüyle tanınan Nihal Gündüz jürimize geldi. Jürideki diğer isimlerde Türkiye’de basın fotoğrafçılığı konusunda söz sahibi karakterler.”

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN DA BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Yarışmaya başvurular sadece internet üzerinden, www.butopraginrenkleri.org adresinden yapılıyor. Ayrıca yarışma sosyal medyada da facebook.com/butopraginrenkleri ve twitter.com/topraginrengi sayfalarından takip edilebiliyor.

SONUÇLAR 14 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Başvuruları başlayan “Bu Toprağın Renkleri” isimli fotoğraf yarışmasının takvimine göre son başvuru tarihi 30 Nisan 2014. Toplam 13 bin TL para ödülü olan yarışmada jüri değerlendirmesini mayıs ayında yapacak. Sonuçlarsa “Dünya Çiftçiler Günü” olan 14 Mayıs’ta açıklanacak. Seçilen fotoğraflar, yıl sonuna kadar farklı şehirlerde sergilenecek.

Yazarın Tüm Yazıları