‘Kanal İstanbul’da tarafları test etmek

Siyasetçiler söyledikleri ile kendilerini bağlarlar. Ekrem İmamoğlu, her açıklamasında Kanal İstanbul için beton kanal ve rant projesi diyerek yaptırmayacağı iddiasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Keza Kemal Kılıçdaroğlu da büyükelçilere yazı yazarak “Kanal İstanbul’a yatırım yapan olursa bedelini öder” diyor. İttifak ortağı Meral Akşener’in “Bu tiksindirici borcu bizden alamazsınız” demesi de dikkat çekmişti... Dolayısı ile CHP, parti olarak Kanal İstanbula karşı.

Gelelim esas konuya... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul projesi içinde yapılacak yeni şehir için hazırlanan imar planları içinde İBBye bağlı İSKİnin 3.6 milyon metrekare arazisi ve bazı CHP’li belediyelerin de arazileri bulunuyor. Anlaşmazlık noktası şu mudur:

İSKİ ve CHP’li bazı belediyelerin arsalarına bakanlık tarafından daha az imar veriliyor diye İBB yönetiminin itiraz ettiği yönünde bazı duyumlar dikkat çekiyor. “Niye bize az imar hakkı veriliyor?”

Haberin Devamı

Halbuki, İmamoğlu açıklamalarında Kanal İstanbul için ‘rant projesi’ dediğine göre pazarlık gerçekten “beton kanal” noktasında mı, yoksa “Bize de yüksek imar hakkı verilmeli, biz de susalım” noktasında mı düğümlenmektedir?

İmamoğlu ve CHPli belediyeler şunu yaparsa açıklamalarının arkasında durmuş olurlar:

Bakanlığa, “Kanal İstanbul bölgesinde yaptığınız her türlü plan değişikliğine karşıyız” demeleri gerekiyor. İBB’ye bağlı İSKİ mülkiyetinde bulunan 3.6 milyon metrekarelik alanın eski imar şartlarında kalmasını, imar hakkı verilse bile üzerine hiçbir yapılaşma yapmayacaklarını, yapılan plan değişikliğinin tamamına dava açıp itiraz edeceklerini açıklamaları gerekiyor.

Aksi halde Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilere yazdığı mektup ve CHP’nin “Kanal İstanbul” için geliştirdiği tüm siyaset inandırıcılığından uzak olur. Bakalım İmamoğlu ‘emsale’ mahkûm mu olacak?

BÜYÜKŞEHİRDE İKTİDAR KİM?

DÜNKÜ “CHP ile İBB ilişkileri sıkıntıda” yazısında adı geçen İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı, mali müşavir Çetin Düzce bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Eleştiri yapan benim. Büyükşehirde iktidar ve hükümet açısından baktığımız zaman biz hükümetiz ancak AKP, MHP ve İYİ Partililer bürokratik yapılarıyla iktidar durumundalar. Onların bürokratlarının sözü geçiyor, CHP örgütünden liyakatlı bürokrat olmaz mı?”

Haberin Devamı

KİM BU NECATİ BULAK (2)

DÜN bu köşede yer alan, “Onur Air”i satın aldığı söyleyen NBBTC adlı firmanın sahibi görünen Necati Bulak’ın kim olduğunu merak ettik. Küçük bir araştırma ile ilginç bilgilere ulaştık.

1963 Diyarbakır Hazro doğumlu. Necati Bulak’ın adı daha önce 2001 krizinde basında “Mudurnu Tavuk’u CIA aldı” haberleri ile gündeme gelmişti. Şubat 2002’de Bigpara’da “İstihbaratçılar yatırım için Türkiye’ye geliyor” başlıklı haberde şöyle deniyordu:

“Eski CIA Başkanı James Woolsey’in yanı sıra Beyaz Saray’a yakın kişilerle ortaklığı dikkat çeken Necati Bulak, ‘Türkiye’ye büyük çaplı yatırımları da içeren bir projeler demeti üzerinde çalışıyoruz’ dedi. Bulak, CIA eski Başkanı James Woolsey, eski Beyaz Saray Danışmanı Mansoor İjaz ve Yıldız Savaşları Projesi’nde de çalışmış emekli General James Abrahamson’un şirket yönetiminde olduğunu söyledi.”

Haberin Devamı

Necati Bulak çektirdiği fotoğrafların altına “Sol kanadımızın altında CEO Mr. James Woolsey ve sağ kanadımızın altında Merkel’in patronu Mr. Wolfang Schmur” yazıyor.

Necati Bulak, Avrasya Arap Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi (EECD) Eşbaşkanı olduğunu söylüyor.

Hepsi açık kaynaklardan ve kendi ifadelerinden olan şu birkaç bilgi bile bu işte bir tuhaflık olduğunu gösteriyor.

Konu ve adı geçen kişi, yakın zamanda yaşanan ve suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarında gündeme gelen SBK ve sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın “Borajet’i aldım” demesi sonrasında yaşanan olaylara benziyor.

BORAJET-SBK OLAYI

Borajet ABD’de yaşayan Yalçın Ayaslı tarafından 2008’de bölgesel havayolu olarak kuruldu. 2010’da aldığı ruhsatla 13 jet uçakla Türkiye’nin en büyük özel jet filosu oldu. Türkiye, Yunanistan, Almanya, Fransa, Lübnan, İran, İspanya’da uçuş yaptı.

Haberin Devamı

Ayaslı’nın yolu daha sonra, hakkında karapara aklamak suçlaması bulunan Sezgin Baran Korkmaz’la kesişti. SBK daha sonra 120 milyon dolar borcu olan Borajet’i 260 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Sezgin Baran Korkmaz, hakkında ABD’den gönderilen 132 milyon dolarlık karaparayı akladığı iddiasıyla soruşturma açılınca yurtdışına kaçtı. Avusturya’da tutuklandı.

SBK’nın Borajet’i alması ‘kara para aklama’ olayı olarak kayıtlara geçti.

“Borajet-SBK” ve “Onur Air-NBBTC” olayında bu isimler nasıl bir araya geliyor, onları kim, hangi güç buluşturuyor?

GÜNÜN SÖZÜ

“BU kışın sonunda muhtemelen herkes ya aşı olacak ya da virüs bulaştıktan sonra iyileşecek veya ölecek.”

Haberin Devamı

(Alman Sağlık Bakanı

Jens Spahn)

MESAJ PANOSU

ENDÜSTRİYEL keneviri 3 ay boyunca tavuk yemi olarak denedik. Ortaya çıkan gerçek, beklediğimizden büyük başarı getirdi. Kenevir dünyada Omega 3-6-9’u en yüksek düzeyde barındıran yegâne nebattır.      Gamze EROL

MÜTTEFİKLERİMİZİN de suyu çıktı din kardeşliğinin de. Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığı bir dünyada yaşadığımızı unutmayalım. Gelin birbirimizle dost, kardeş olalım. Güzel yurdumuzu, vatanımızı, Türkiyemizi ancak böyle düze çıkarabiliriz.         Can PULAK

‘TARİH ve Tarih Felsefesi’ koleksiyonundan seçtiğimiz 30 kitap yüzde 40 indirimde. (Metis Yayınları)

Prof. Dr. Kemal ÜÇÜNCÜ

BİLİYOR MUSUNUZ?

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, pazar günü 14.00’te Pullman İstanbul Oteli’nde yapılacak 8. Olağan İstanbul Kongresi’ne katılmaları için tüm partilerin mensuplarına davet çağrısı yaptığını...

ŞARKÖY Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim’in, bir kaldırım döşenmesini haber yapan “Şarköy’ün Sesi” gazetesi imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Yakup Önal’a yönelik açmış olduğu davanın ilk duruşmasında beraat kararı verildiğini...

Yazarın Tüm Yazıları