Doğum haritanızı basitçe nasıl okursunuz?

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

En basit şekilde biri hakkında ya da kendi hakkınızda nasıl fikirleriniz olabilir diye size bir makale yazma kararı aldım. Artık gelişen yeni dünya düzeninde doğum haritanız sizin bir çeşit “GBT”niz şeklinde yer alıyor. Çok sevdiğim syn başkan Murat Aydın (Beykoz belediye başkanı) kendisi bir yengeç burcudur. Onunla çalıştığım zamanlarda bir konu geçtiğinde bazen şunun GBT’sine bir bakalım derdi. Bu yakıştırmayı ondan öğrenmiştim. Gerçekten de bu durum aynen öyle :) 

O gündür bugündür adını bende ismini böyle koydum. Şimdi biriyle tanıştığınızda kısa bir sorgulama yapmak isterseniz öncelikle sahip olmanız gereken bilgi doğum tarihi, doğum saati ve doğum yeridir. Bunlarda biri eksikse hakkında fikir sahibi olma ihtimaliniz oldukça düşüşe uğrar. Bunları biliyorsanız astro.com sayfasına gidip oradan bu bilgileri girip gezegen bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizden bilmenizi istediğim 3 unsur var:

ADIM 1: Gezegenler, burçlar ve evler arasındaki farkı bilin.

Gezegenler hayatımızı etkileyen enerji kaynaklarıdır. Örneğin, Jüpiter bolluğun kaynağıdır, Venüs güzelliğin kaynağıdır ve Merkür zekanın kaynağıdır.

İşaretler, kişiliklerimizin kategorileridir. Örneğin, Yengeç besleyici bir kişiliktir, Terazi uyumlu bir kişiliktir ve Balık sezgisel bir kişiliktir.

Evler, hayatımızın alanlarıdır. Örneğin, İkinci ev paramızın alanıdır, Altıncı Ev sağlığımızı, sorumluluklarımızın alanıdır ve Yedinci Ev ortaklıklarımızın, ilişkilerimizin alanıdır.

ADIM 2: Her Gezegenin, İşaretin ve Evin neyi temsil ettiğini bilin.

KISACA GEZEGENLER

Güneş – Dayanıklılığınızın kaynağı

Ay – İçgüdülerinizin kaynağı

Merkür – Zekanızın kaynağı

Venüs – Güzelliğinizin kaynağı

Mars – Mücadelenizin kaynağı

Jüpiter – Amaçlarınızın kaynağı

Satürn – Hırslarınızın kaynağı

Uranüs – Eksantrikliğinizin kaynağı

Neptün – Sezginizin kaynağı

Plüton- Gücünüzün kaynağı

KISACA BURÇLARIN OLUMLU-OLUMSUZ YÖNLERİ

Koç- Azimli ve baskın kişilik

Boğa-Güçlü ve esnek olmayan kişilik

İkizler- Girişken ve yanıltıcı kişilik

Yengeç- Besleyici ve ama pasif agresif kişilik

Aslan-Cesur ve gururlu kişilik

Başak-Disiplinli ve eleştirel kişilik

Haberin Devamı

Terazi-Uyumlu ve kararsız kişilik

Akrep-Tutkulu ve intikamcı kişilik

Yay– İyimser ve patavatsız kişilik

Oğlak- Kararlı ve açgözlü kişilik

Kova- Hümanist ve duygusal olarak bağımsız kişilik

Balık- Sezgisel ve kaçan kişilik 

EVLERİN AÇIKLAMARI:

1.ev-Benliğin: Kendi değeriniz, güveniniz, kendinizi nasıl yargıladığınız, amacınızın ne olduğuna inandığınız alanı.2.ev-Değer Evi-kazançların: Mali durumunuz, kazandığınız para, değerli eşyalarınız olarak gördüğünüz her şey.3.ev- İletişim Evi: Sözleşmelerinizin alanı, aldığınız mesajlar, yaptığınız konuşmalar, kendinizi nasıl ifade ettiğiniz.4.ev-Ait hissettiğin yer, Yuva Evi: Gerçek evinizin alanı, birlikte yaşadığınız insanlar, bir kişi olarak temeliniz olarak tanımladığınız her şey.5.ev-Aşk, zevk, yaratıcılığın: Yaratıcı tutkularınız, çocuklarınız, size rahatlık ve mutluluk veren şeyler ve yerler.6.ev-Rutin, sağlık ve sorumluluklar evi: Günlük yaşamınızın alanı, sağlığınız ve enerjiniz, işteki programınız, projeleriniz ve ödevleriniz.7.ev- İlişkiler Evi: Romantik ve ortak yaşamınızın alanı, iş ortaklıklarınız, size en yakın olduğunu düşündüğünüz kişi. Düşmanlarınızı bile anlatabilir.8.ev- Dönüşüm Evi: Bir kişi olarak evriminizin alanı, başkalarının sizin hakkınızda gizemli bulduğu şeyler, diğer insanların size vereceği ödüller.9.ev- Felsefe, inançlarınız, yurtdışı, eğitim Evi: Maceralarınızın, inançlarınızın, maneviyat açısından öğrendiklerinizin, keşfetmek istediklerinizin alanı.10.ev-İtibar, statü, kariyer evi – Kariyerinizin alanı, dünyadaki yeriniz, başkalarının sizi nasıl görmesini istediğiniz, kamusal imajınız.11.ev-Sosyal iletişim şeklinizin evi: Yakın arkadaşlarınızın alanı, dış çevreniz, önemsediğiniz nedenler, toplumda nerede olduğunuz.12.ev- Kendinizden bile sakladıklarınız, sırlar evi-Kendi sırlarınızın yanı sıra sizden saklanan gerçekler, sezgileriniz, en derin hayalleriniz alanı.

Haberin Devamı

ADIM 3: Hepsini birlikte yorumlayın.

Artık her birinin ne anlama geldiğini anladığınıza göre, herhangi bir yerleşimi yalnızca bunları birleştirerek yorumlayabilmelisiniz.

Doğum haritanızda Plüton Akrep'te Yedinci evi yorumlayalım.


Yukarıya bakalım: Plüton neydi? Gücün kaynağıysa…

Akrep burcundaysa onda neydi? tutkulu ve intikamcı bir kişilik…

Yedinci Ev ilişkiler alanıysa, o zaman:

Bu yerleşime sahip bir adam, ya da kadın hayatındaki (Yedinci Ev) insanlar için çok güçlü (Plüton) duygulara sahiptir. Sevdiklerine (Akrep) karşı son derece nazik ve koruyucudur, ancak düşman olarak gördüğü kişilere (Akrep) karşı son derece nefret dolu ve tehlikelidir. Aynı zamanda insan bu kişiyi ya benimsin ya kara toprağın gibi sevebilir. Ya da bu kişiler aşırı takıntılı, platonik sevgilerden beslenebilir. Bunun ne yöne evirilebileceğini açılar açıklar. Ama şu an için sadece bu kadar tahmin etmeniz bile yeterli olacaktır. Bu kişi evlilik ilişkilerinde ya da birebir ortaklıklarında oldukça kendini güçlü hissedecektir. Âmâ en büyük yenilgileri de buradan alabilir. Güçlü dostluklarından doğan düşmanlıklara çok açıktır. 

Haberin Devamı

Ezberlemeniz gereken tek şey 10 Gezegen,

12 İşaret ve 12 Ev 

Bu bilgiyi kullanarak herhangi birinin kişiliğini kolayca değerlendirebilir ve hayatının hakkında güvenilir tahminler yapabilirsiniz. 

Bu konu hakkında Sosyal Medyam da sorularınıza daha fazla cevap bulabilirsiniz.

https://www.instagram.com/astromatik/?hl=tr

 

Mutlu günle dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları