Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Rutinlerimizdeki mecburi değişiklikler hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi fazlasıyla etkiledi. Doğanın uyanışını fırsat bilip vücudumuza iyilik yapmanın yani detoksun tam zamanı… Bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayan programlar da var, COVID-19 nedeniyle tat duyusu zayıflayan ya da kaybolanlara destek olanlar da...

Haberin Devamı

Kendi çiftliklerinden gelen organik ürünlerle detoks
Sianji Well Being Resort - Bodrum

Gümüşlük’e bağlı Kadıkalesi’ndeki Sianji, dört temel beslenme programı üzerine kurulu bir detoks programı uyguluyor: Master, raw food, anti-aging ve ketojenik… Vücut analizleri çıkarıldıktan sonra doktor ve beslenme uzmanıyla birlikte bu programlar arasından uygun olanı seçilerek detoksa başlanıyor. Resort’un kurulu olduğu bölgede termal kaynak var. Türkiye’nin en yüksek mineral değere sahip kaplıcasının Bodrum’da olması şaşırtıcı. Termal havuzun yanında hipotermal uygulamalardan da yine doktor gözetiminde faydalanmak mümkün. Sianji’yi ayrıcalıklı kılan özelliklerinden biri, beslenmeye dahil olan ürünlerin büyük çoğunluğunun kendi organik çiftliklerinden geliyor olması.

Haberin Devamı

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Sianji Yönetim Kurulu Başkanı sektörün tecrübeli isimlerinden Recai Çakır. Kızı Çisem Çakır Sülüşoğlu ise eğitimini ABD’de almış bir sağlık eğitmeni, raw food ve detoks danışmanı. Hal böyle olunca da otelde servis edilen çiğ yemeklerin hepsi birer gurme tabağı özeniyle hazırlanıyor. Sebzelerle yapılan lazanyalar, suşiler, özel soslu spagettiler… Çisem Şef “Çiğ beslenmede besinler 42 dereceye kadar pişirilebilir. Bunun üzerindeki sıcaklık gıdalardaki enzimlerin parçalanmasına yol açar. Her gıdada onu sindirmemize yetecek kadar enzim var. Fazla pişirince bazı mineral ve vitaminlerin yanında enzimler de azalır. Vücut pankreası daha fazla enzim üretmeye zorlar” diyor. Tesiste ayrıca Zen Resort Bali’nin kurucusu Dr. Mahendra Shah ile yapılan işbirliğiyle yaşamın bilimi ve yaşama sanatı olarak ifade edilen ayurveda tedavileriyle fiziksel sağlığın yanında ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik işlemler uygulanıyor.

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Burada COVID-19 sonrasına özel bakım var
Le Meridien Vitalica Wellness - Bodrum

COVID-19 geçirenler, özellikle de ağır geçirenler ‘post-COVID’ diye adlandırılan dönemi çok iyi bilir. Tüm dünyanın tanımaya çalıştığı bu virüsün ortaya çıkardığı hastalığı atlattığımızı sandığımız dönemde vücudumuzda yarattığı bazı değişikliklere verilen isim post-COVID sendromu… Uykusuzluk, zihin bulanıklığı, koku ve tat kaybının devam etmesi, anksiyete en fazla görülen ortak şikâyetler. Hastalık döneminde alınan ilaçların çoğumuzun midesini harap etmesi ve vücudu farklı şekilde yormuş olması da cabası. Le Meridien Vitalica Wellness’in programlarına dahil ettiği ‘Post-COVID wellness ve detoks programı’ ile hastalık sırasında en çok zarar gören organlardan akciğerlerin temizliğine, düşen bağışıklığın güçlendirilmesine ve zayıflayan hafızanın onarılmasına odaklanılıyor. Vücut analizleri ve antikor testi yapıldıktan sonra program başlıyor. Solunum fonksiyonlarının ölçümü, sodyumlu akciğer nebülizasyonu, zencefilli akciğer kompresi, ayurvedik burun ve sinüs temizliği, hafızayı güçlendiren vitamin, mineral ve antioksidan takviyeler ve COVID-19 enfeksiyonu hasarlarını azaltmaya yönelik içecek karışımları ve yemeklerden oluşan özel beslenme, programın kapsamındaki uygulamalar. Elbette bu hastalığın fiziksel olduğu kadar ruhen de yorucu olduğu gerçeğini göz ardı etmemişler. Program boyunca ruhu arındırmak ve iç dünyayı dengelemek için wellness müzik ve film geceleri düzenleniyor, eğitmenlerle doğa yürüyüşlerine çıkılıyor veya otelin plajında sadece dalga sesleriyle ruhunuzu dinlendirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Ünlü şefin hazırladığı menü eşliğinde...
Richmond Nua Wellness - Sapanca


İstanbul’a yakınlığı ve doğayla iç içe olması en büyük avantajı. Sahibi Belgin Aksoy’un sosyal sorumluluk olarak başlattığı ‘Global Wellness Day’in dünya çapında ses getirip kabul edilmesi büyük başarı. Bikini kampı ve spiritüel terapi gibi ruhsal ve bedensel arınma paketleri olan otelde ‘raw food’ ve ‘green sıvı detoks’ olarak iki farklı program uygulanıyor. Menülerde Hollywood ünlülerinin şefi Stefan Jerkfelt’in dokunuşu var. Özellikle vegan ve vejetaryen tabakları denemek gerek.

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Fonksiyonel gıda atölyeleri
Akra Barut Hotel LifeCo - Antalya

Türkiye’deki en eski wellness markalarından biri olan LifeCo’nun Antalya’daki şubesi kışın bile etkili olan Akdeniz güneşinden doyasıya faydalanmak isteyenler için ideal. Yüksek alkali özelliği taşıyan çeşitli meyve-sebze suları ve raw food seçenekleriyle kişiye özel hazırlanan beslenme programıyla arınmak mümkün. Hastalıktan korunma ve iyileşme için doğru gıdalar hakkında bilgilerin verildiği fonksiyonel gıda atölyeleri detoks sonrası beslenmeyi düzene sokmak için son derece faydalı.

Haberin Devamı

Doğru beslenip doğanın gücüyle arınma

Çiğ beslenme danışmanından...
Elçin Oflaz Reform - Büyükada

Raw food eğitimini ABD’de alan Elçin Oflaz çok farklı ve özel bir iş yapıyor. Yıllardır çeşitli yerlerde kamplar düzenledikten sonra Büyükada’da 700 metrekarelik bahçesinde, İstanbullulara organik, canlı, pratik ve lezzetli yemekler yiyebilecekleri ve bu prensibi öğrenecekleri bir program sunuyor. Dört günlük bu programa isteyen günübirlik katılıyor. Orman yürüyüşü, yoga, doğadan toplanan ürünlerle doğal krem yapımı ve tabii sağlıklı yemek atölyeleri programın detaylarından birkaçı.

Yazarın Tüm Yazıları