Almanya-Arjantin Finali için ne yazdılar...

Almanlar takımlarının gücüne inanırken Arjantinliler önce Messi sonrada Tanrı’nın lütfuna sığınıyor.

Haberin Devamı

Futbolla ilgilenmeyen ya da az ilgilenenler için kullanılan “Futbol topunu görse karakola bomba diye götürür” denilerdenim. Çünkü Futbol maçlarını sadece Dünya ve Avrupa kupaları dönemlerinde o da çeyrek finalden sonra izliyorum. Ama bu demek değildir ki futbol haberleriyle ilgilenmiyorum. İflah olmaz bir “Dış Haberci” olduğumdan yabancı basını tararken final maçını oynayan Arjantin ve Alman basının ilginç birinci sayfalarına takıldım.

Alman gazeteleri takımlarına neredeyse yüzde yüz şans verirken Arjantin’le ilgili haber yapan gazetelerde bir ‘Messi’ birde ‘Tanrı’ya güvenin öne çıktığı dikkat çekiyor. Yani Almanlar oyuncularına Arjantin’liler ise tanrıya bel bağlamış gibi bir durum çıkıyor ortaya. Hatta öyle ki Arjantinlier final maçının ülkenin siyasi ve ekonomik geleceğini bile etkileyebileceğini öne sürüyorlar.

Haberin Devamı

O kadarını bilmiyorum ama belli ki Latin Amerika takımları iyi oynamalarına rağmen bir de ‘Tanrı’ ya güvenerek sahaya iniyor. Zaten her sahaya çıktıklarında ya da gol attıklarında ‘Haç çıkarıp’ ellerini göğe doğru kaldırıp dua etmeleri de ondan galiba. Papa’nın Arjantin’li olmasına vurgu yapan Almanlar ise “Sizin Papa’nız varsa, bizim ‘Tanrılarımız’ var” diyerek ‘Panzerlerin gücü’ne gönderme yapıyor.

İşte gazetelerin birinci sayfaları ve başlıkları;

80,8 milyon Kalp hashtag başlığı ile yayınlanan-Bild am Sonntag büyük finali Mesut Özil’inde içinde olduğu sayfayla sansasyonel notlarla renklendirirken bütün Almanlara çağrı yaparak Milli Takımın arkasında durmasını istedi. Gazete “Operasyon 80 Milyon.800 bin destek” Bugün Rio'da son Tango olacak.

Hamburger Post, Almanya’yı çelik bir çatala, dünyaca yumuşaklığıyla tanınan Arjantin etini dizerek “büyük final daha çok barbekü ve çok etkili bir bombaya (blok-buster'e) benziyor” yorumunu yaparken senaryoyu bile yazmış "Milli takımımız Arjantin'i bir lokmada ısırması işten bile değil”

Haberin Devamı

Tabloid BZ gazetesi Alman ekibi Panzerler'in zaferi kazanacağını yazarken Alman takımının 11 ini tanrılara benzeterek "Sizin bir Papa'nız var ama biz tanrıyız" yorumunu yaptı.

İspanya Katalunya bölgesi gazetesi Mundo Deportivo Kuzinleri Arjantinliler için '10 numaranın iyi oynamasıyla Büyük ödüle sahip olmalarına ramak kaldı. Messi: Hedef Dünya Şampiyonluğu.

Ole gazetesi : Alman Panzerleri karşısında Messi Arjantin'e Dünya Şampiyonluğu kazandırabilir. O tek başına bir Tanrı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan Hazreti İsa'da onun finalde onun arkasında olacak.

Diaro Cronica gazetesi ise 'Belirleyici saatler'. Demokrasi:Final maçı bir kurtarıcı olarak görürken finalin Arjantin'de büyük sabırsızlıkla beklendiğini ve öyle ki final maçının ülkenin siyasi ve ekonomik geleceği Alejandro Sabella'nın oyuncularına bağlı.

Haberin Devamı

Ne diyelim iyi oynayan kazansın dedik.

Sonuç nemi oldu?

Almanya Milli takımı uzatmalarda attığı tek golle Dünya Kupasının sahibi olurken kalecisi Manuel Neuer Altın Eldiven , Arjantin'in yıldız futbolcusu Messi ise Altın Top ödülü ile yetinmek zorunda kaldı .

Yazarın Tüm Yazıları