GeriKişisel Bakım Yüz germe ameliyatı hakkında merak edilenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yüz germe ameliyatı hakkında merak edilenler

Yüz germe ameliyatı hakkında merak edilenler

Bir hafta sonra işe dönülebilir, makyaj yapılabilir.

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ketene, yüz germe ameliyatları hakkında merak edilenleri anlattı.

Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki sarkıklık giderilir. Çene altındaki yağlanma ortadan kaldırılır. Derialtı dokusu takviye edilir. 

Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara uygulanır.

Sigara kullanan hastaların ameliyattan en az 10 gün önce sigarayı bırakmaları önerilir. Sigara doku kanlanmasını bozarak nekroza neden olabilir.

Yüz germe ameliyatı ameliyathanede lokal anesteziye destek sedasyon anestezisi ile yapılır. 2- 2,5 saat kadar sürer. Hastalar bir gece merkezde kalırlar.

İzler, şakak bölgesinde saçlı deri içinde, kulak önü ve arkasında gizlenir. Çene altı bölgesindeki yağlar alınırsa çene altında 3-5 mm. lik bir iz kalabilir.

Yüzde genel bir şişlik ve morarma, uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Ameliyat esnasında yüz sinirleri anesteziden hafif derecede etkilenebileceğinden yüzde hafif asimetriler olabilir. Bunlar 3-5 gün içinde kendiliğinden geçer.

Ameliyat sonrası uygulanan baş sargısı ertesi gün çıkarılır. Genel kontrol ve pansuman değişimi yapılır. Saçlar yıkanır ve gerekirse sargı yeniden konulabilir.

Dikişler ameliyattan 5-7 gün sonra alınır. Kişi 1 hafta sonra işine dönebilir, makyaj yapabilir.

3 hafta ağır egzersizden kaçınılmalı, yüz bölgesi darbelere karşı korunmalıdır.

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ketene 

Yüz germe ameliyatı hakkında merak edilenler

False