Geriİsimler Sözlüğü Yasir İsminin Anlamı Nedir? Yasir Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yasir İsminin Anlamı Nedir? Yasir Ne Demek?

Yasir İsminin Anlamı Nedir? Yasir Ne Demek?

Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış Yasir ismi dikkat çeken adlardan biridir. Özellikle son zamanlarda beğeni toplayan ve erkek çocukları için verilen isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Siz de bu adının anlamını öğrenerek minik yavrunuza güzel bir isim olarak verebilirsiniz. Peki, Yasir isminin anlamı nedir? Yasir ne demek? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler.

Yasir ismi Osmanlıcadan gelen bir addır. Osmanlı kökenli olarak Türkçeye gelen bu isim, günümüzde hala kullanılan adlardan biri olarak öne çıkıyor. Genelde erkek çocuklar için verilen bir isim olduğunu söylemek mümkün.

 Yasir İsminin Anlamı

 Yasir ismi ‘sol tarafa giden’ anlamına gelmektedir. Bu anlamı Osmanlıcadan günümüze kadar ulaşmıştır. O dönem hem gerçek hem de mecaz anlam üzerinde kullanıldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda Yasir adının ‘esir’ ya da ‘esir düşmüş’ anlama üzerinden de kullanıldığı söylenebilir.

 Ancak daha çok Osmanlıca olarak sol tarafa giden anlamı üzerinden tabir edilmektedir. Pek çok işi diğer yandan Yasir isminin Kur'an'da geçip geçmediğini merak ediyor. Bu adın Osmanlıcadan geldiğini ve Kur'an'da yer almadığını söylemek mümkün.

 Siz de bu güzel adı çocuğunuza verebilirsiniz. Özellikle Kulağa hoş gelen telaffuzu ile beraber anlamı üzerinde günümüzde gönül rahatlığıyla çocuğunuza koyabilirsiniz. Türkiye'de geçerliliği bulunan ve hala erkek bebekler için verilen isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Tek başına ya da farklı bir isim ile beraber yan yana getirilerek de kullanılabilmektedir.

 

False