Geriİsimler Sözlüğü Üsame isminin anlamı nedir ve Üsame ne demek? Üsame adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üsame isminin anlamı nedir ve Üsame ne demek? Üsame adının özellikleri, analizi ve kökeni

Üsame isminin anlamı nedir ve Üsame ne demek? Üsame adının özellikleri, analizi ve kökeni

Üsame ismi, kökeni itibari ile Arapça dilinden gelmekte olan, Arap coğrafyasının tamamında kullanılan bir isimdir. Erkekler için kullanılmaktadır. Sözcüğün ebced değeri oldukça yüksek olmakla beraber, atılgan ve cesur erkek çocukları için kullanılır. Son yıllarda ülkemizde de bu isme çokça rastlanır. Bu isminin anlamı, analizi ve kökeninin merak edilen detayları ayrıntıları ile derledik.

Bu isim erkek aslan anlamına gelmekle beraber, bu aslan gençlik döneminde ve yavru olanları ifade etmektedir. Hala güçlü kuvveti yerinde olan kişileri ifade ettiğinden; erkek çocuklarına güçlü olması amacı ile verilir.

Üsame İsminin Anlamı Nedir ve Üsame Ne Demek?

Üsame isminin anlamı sağlıklı ve güçlü erkek aslan olarak özetlenebilir. Tekil bir isimdir. Eril anlam taşımaktadır. Dolayısı ile dişiler için kullanımı söz konusu değildir.

Üsame Adının Özellikleri

Güçlü, kuvvetli; lider ve korkusuz bu ismin özellikleri arasındadır. Ebced değerinden dolayı bu isme sahip olanlar oldukça hırslıdır. Liderlik potansiyelleri yüksektir ve yenilgiye tahammül edemezler. Stratejik olarak plan yapmaya yatkındırlar ve hile yapmaktan hoşlanmazlar. Tuttuklarını koparmak konusunda güçlü bir karakter geliştirmişlerdir.

Üsame Adının Analizi

Üsame özellikle son 10 yılda Türkçede erkek çocukları için kullanımı tercih edilen isimlerdendir. Günümüzde her 250 çocuktan birisinin adının Üsame olduğu düşünülmektedir. Arap coğrafyasında bu analiz her 25 çocuğa kadar düşmektedir. Türkçede genelde ön isim olarak kullanılır.

Üsame Adının Kökeni

İsmin etimolojisi incelendiğinde Arapça kökenlidir. Farklı lehçe kullanımlarında da kelime değişmez ve aslan anlamı taşımaktadır. Türkçede kendine yer bulmuş bir isimdir.

Üsame Adının Yanına Yakışan İsimler

Üsame adının yanına Ali, Hamza ve Asaf isimleri kullanılabilecek isimler arasında yer almaktadır.

Üsame İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Üsame Kur'an'da geçmeyen bir isimdir. Ancak ilahiyatçılara göre kullanımında herhangi bir sakınca bulunmaz.

 

False