GeriPratik Bilgiler Şalgam Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbiseden, Koltuktan Ve Elbiseden Şalgam Lekesi Nasıl Geçer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şalgam Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbiseden, Koltuktan Ve Elbiseden Şalgam Lekesi Nasıl Geçer

Şalgam Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbiseden, Koltuktan Ve Elbiseden Şalgam Lekesi Nasıl Geçer

Şalgam lekesini limon ile kolay ve pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz. Öncelikle şalgam lekesinin olduğu yere limonu sıkmak ve kısa süre bekledikten sonra çitilemek gerekir. Sonrasında suya tutarak lekenin çıkıp çıkmadığına bakmanız ve buna göre işleme devam etmeniz gerekir. Şalgam lekesi beyaz bir yere ya da kıyafete dökülürse bunu da en etkili çamaşır suyu ile çıkarabilirsiniz. Şalgam lekesi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Şalgam lekesi oldukça zor çıkan ve temizlenen bir lekedir. Şalgam lekesini elbiseden çıkarmak için limon kullanmak gerekir.

Şalgam Lekesi Çıkar mı?

İçmesi lezzetli olsa da şalgam lekesi birçok kişiye korku verir. İnatçı bir leke olarak bilinen şalgam lekesi bazı durumlarda ne yapılırsa yapılsın çıkmaz. Sakız ya da kan lekesi gibi zor lekeler arasında sayılan şalgam lekesinden kurtulmak elbette mümkündür. Fakat bunun yollarını bilmek ve hızlı bir şekilde şalgam lekesine müdahale etmek gerekir. Ne kadar erken fark edilirse ve çıkarılmaya çalışılırsa o kadar etkili bir sonuç elde edilir. Leke iyice işlemeden önce çıkarmak şalgam lekesinden tam anlamıyla kurtulmak için yeterlidir.

Nasıl Çıkar?

Şalgam dökülen yere limon sürerek şalgam lekesinden kurtulmanın mümkün olduğu bilinir. Yapılması gereken tek şey şalgam lekesine limon sürmek ya da limon damlatmaktır. 10 dakika limonu şalgam lekesi üzerinde bekletmek ve bu sayede lekenin çıkmasını sağlamak mümkün olur.

Bunun dışında şalgam lekesinin çıkması için aspirin de oldukça etkili bir yöntemdir. Aspirin temin ederek suyun içinde eritmek ve sonrasında karbonat ilave etmek gerekir. Bu karbonatlı aspirin karışımını şalgam lekesinin üzerine dökmek ve bir süre bekledikten sonra yumuşak bir şekilde silmek gerekir. Birkaç dakika içinde şalgam lekesinin çıktığını göreceksiniz.

Şalgam lekesini kolay bir şekilde çıkarmanın bir başka yöntemi ise çamaşır suyu kullanmaktır. Bu yalnızca beyaz elbisenin ya da beyaz koltuğun üzerine döküldüğü zaman denenebilecek bir yöntemdir. Beyaz bir ürün üzerine dökülen şalgamın çamaşır suyu ile çıktığı bilinir. Çamaşır suyunu su ile karıştırıp şalgam lekesinin üzerinde bekleterek lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Elbiseden, Koltuktan ve Elbiseden Şalgam Lekesi Nasıl Geçer?

Şalgam suyu ülkemizde sevilerek tüketilen bir içecektir ve bu sebeple de içerken dökülebilir. Kebap ve etin yanında özellikle birçok kişi şalgam suyu tercih ettiğinden şalgam lekesi ile de sıklıkla karşılaşıldığı bilinir. Kök bitkisi olan ve kök boyası olarak da kullanılan şalgamın lekesi oldukça zor çıkar. Yoğun pigment içermesinden dolayı zor çıkar. Bu nedenle de şalgam lekesine anında müdahale etmek ve hızlı bir şekilde reaksiyon almak gerekir.

Kıyafetler ve elbiseler gözenekli olduğu için şalgam lekesini hemen çıkarmak gerekmektedir. Bolca su kullanarak şalgam lekesini diğer alanlara dağıtmadan çıkarmaya çalışmak önem taşır. Elbiseden ya da koltuktan şalgam lekesini çıkarmanın yolu sıvı deterjan kullanmaktan geçer. Sıvı deterjanı şalgam lekesine dökerek lekenin yavaş yavaş geçmesini sağlayabilirsiniz. Gözenekler arasında hapsolmuş lekeler üzerinde etkili olan sıvı deterjanı bir süre leke üzerinde bekletmek önemlidir. Sonrasında temiz bir sünger ile lekeyi dağıtmadan çıkarmak gerekir. Eğer sıvı deterjan ile leke çıkmazsa limon sürerek ya da çamaşır suyu ile de çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Genelde limon sürerek şalgam lekesinin dağılmasını engellemek mümkündür. Eğer şalgam beyaz bir alana dökülürse bunun için de en etkili yöntem çamaşır suyu ile çıkarmaktır. Çamaşır suyunu su ile karıştırarak şalgam lekesine dökmek ve 5-10 dakika bekleyerek geçmesini sağlamak gerekir. Sonrasında temiz bir bez ile silmek ve lekeyi çıkarmak kolay olur.

 

False