GeriPratik Bilgiler Sakız Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Kıyafetten, Pantolondan, Tişörtten Ve Halıdan Sakız Nasıl Çıkarılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sakız Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Kıyafetten, Pantolondan, Tişörtten Ve Halıdan Sakız Nasıl Çıkarılır

Sakız Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Kıyafetten, Pantolondan, Tişörtten Ve Halıdan Sakız Nasıl Çıkarılır

Sakız lekesini buz ile kolayca çıkarabilirsiniz. Buz küpünü sakız lekesinin üzerinde gezdirerek sakızın donmasını ve kolay bir şekilde yapıştığı yerden çıkmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bu şekilde çıkaramazsanız limon suyu ve tuzu aynı anda lekenin üzerine serperek çıkarabilirsiniz. Sakız lekesinin çıkması için yapılması gerekenleri ayrıntıları ile sizler için derledik.

Sakız lekesi bol tuz ve limon ile yapıştığı yerden kolay bir şekilde çıkar. Bunun için bir bez ya da sünger kullanmak da mümkündür.

Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?

Sakız lekesinin nasıl çıktığı birçok kişi tarafından merak edilir ve sık sık araştırılır. Sakız lekesi her ne kadar korkutan bir leke olsa da kısa sürede rahat bir şekilde sakız lekesinden kurtulmak mümkündür. Yapışan sakızın çıkması biraz zor gibi gözükse de kesin çözüme ulaştıracak yöntemler mevcuttur. Saça ya da kıyafete sakız yapıştığında bunu ütü ile çıkarmak mümkündür. Lekeli olan yere bir kağıt koymak ve üzerinden de ütü ile ütülemek gerekir.

Ütünün sıcaklığı sakızın yumuşamasını sağlar. Sonrasında bulaşık deterjanı dökerek bir sünger ya da bez yardımı ile sakızı çıkarmak mümkündür. Eğer sakız zor çıkıyorsa ya da leke kalmaya devam ediyorsa çok zorlamamak ve farklı bir yöntem denemek gerekir. Buz ile kıyafete ya da halıya yapışan sakızı da kolay bir şekilde çıkarmak mümkündür. Bunun için buz küplerini bir poşete koymak ve bölgenin tamamının üzerinde bekletmek gerekir. Bir süre sonra sakız soğumaya başlar ve bu sayede sakız kolay bir şekilde yapıştığı yerden çıkar.

Koltuktan, Kıyafetten, Pantolondan, Tişörtten ve Halıdan Sakız Nasıl Çıkarılır?

Sakız yapıştığı yerden zor çıkar gibi gözükse de sakız lekesini kolay birkaç yöntem ile olduğu yerden çıkarmak mümkündür. Vücuda ya da herhangi bir yere yapışan sakızı limon ve tuz birleşimi ile kolay bir şekilde çıkarmak mümkündür. Sakız lekesinin olduğu yüzeye bol miktarda tuz dökmek ve yarım limonun da suyunu sıkmak gerekir. Sonrasında bu bölgeyi hafif hafif ovmak ve bir sünger yardımı ile sakızı çıkarmaya çalışmak gerekir.

Sonuca kolay ulaşıldığı için bu yöntem en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Bunun dışında kıyafete sakız yapışması halinde de lekeli olan bölgeye beyaz sirke dökmek ve bir süre çıkmasını beklemek gerekir. Bekledikten sonra bir sünger yardımı ile sakızı çıkarmak mümkündür. Eğer bu uygulama ile sakızı çıkaramazsanız çok zorlamadan ve kıyafetlere zarar vermeden farklı bir yönteme geçmek gerekir. Bunun dışında koltuk ve halılardan sakız lekesini vazelin ile çıkarmak da mümkündür. Bir miktar vazelini lekeli olan yere sürmek ve sonrasında hafif hareketler ile sakızı ovalamak gerekir. Vazelin ile büyük ya da küçük sakız lekelerini kolay bir şekilde her yerden çıkarmak mümkündür.

Sakız Lekesi İz Bırakmadan Nasıl Çıkarılır?

Sakız lekesi birçoğunuzun korkulu rüyasıdır ve bu nedenle iz kalmadan nasıl çıkacağı da merak edilmektedir. Yapışan sakızı el ile direkt olarak çekmek yapıştığı yerde iz bırakacağı için farklı yöntemler tercih etmek gerekebilir. Sakızın yapıştığı yere tuz dökerek lekenin iz bırakmamasını sağlamak mümkündür. Sonrasında limon sıkarak sakızın kolay bir şekilde çıkmasını sağlamak ve herhangi bir iz bırakmasını engellemek de mümkündür.

Yapışan sakız lekesini iz bırakmadan diş fırçası ile temizlemek de mümkündür. Bunun için de karbonatlı su, limonlu su ya da deterjanlı suyu sakız lekesinin üzerine dökmek ve bir süre bekledikten sonra diş fırçası yardımı ile sakızı kazımak gerekmektedir.

False