Geriİsimler Sözlüğü Oya İsminin Anlamı Nedir Ve Oya Ne Demek? Oya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oya İsminin Anlamı Nedir Ve Oya Ne Demek? Oya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Oya İsminin Anlamı Nedir Ve Oya Ne Demek? Oya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Oya demek tığ, iğne, ipek, firkete gibi ürünlerin kullanılarak ince dantel elde edilmesi anlamına gelmektedir. Oya ismi bu anlamının yanında güzeli nazik, ince, zarif gibi manalara da gelen bir isimdir. Oya isminin karakteristik özellikleri arasında kişinin hedeflerini sürekli üst seviyede tutması gelmektedir. İşte Oya isminin anlamına, özelliklerine, kökenine, analizine dair merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.

Oya ismi sıklıkla kız bebeklere verilen bir isimdir. Bu isim erkek çocukları için uygun görülmemektedir. Anne ve babalar bebeklerine isim seçerken pek çok özelliği araştırmaktadır. İsmin analizi, kaç harften oluştuğu, yanına yakışan diğer isimlerin neler olduğu, anlamı, ismin kişiye verebileceği özellikler gibi her detay isim koyarken bilinmektedir. 

 Oya İsminin Anlamı Nedir ve Oya Ne Demek? 

 Oya demek dantel demektir. Dantel ise iplikle örülen, bir kumaşın kenarına işlenen, çeşitli şekillerde gözüken, ince ve ağ görüntüsündeki örgüye denmektedir. Oya isminin anlamı ise bu tanımdan hareketle zarif, ince ve nazik kadındır. Oya ismine sahip kadınların güzel, ince, nazik ve zarif olması adlarının anlamından dolayı beklenmektedir. 

 Oya İsminin Özellikleri 

 Oya isminin özellikleri şöyle sıralanmaktadır; 

Hayattaki hedeflerini hep üst seviyede tutan insanlardır. 

Sezgileri ve azimleri fazladır.

 Kendilerine ait sınır çizgileri vardır. 

Derin düşünceli kişilerdir. 

Katı kuralları severler. 

Kıskanç, şüpheci ve karamsar olabilirler. 

Lider, tutkulu ve cesaretlidirler. 

Özgürlüklerine düşkündürler. 

Sitil sahibi kişilerdir. 

Oya İsminin Analizi

  Oya ismi O,Y,A olmak üzere toplamda sadece 3 harften meydana gelmektedir. Bu sebepten dolayı kısa isim severler için idealdir. Oya ismini oluşturan bu harflerin alfabedeki toplamı 47 rakamına denk gelmektedir. O harfi 18. sırada Y harfi 28. sırada ve A harfi de alfabede 1. sıradadır.

  Bu isimde O harfi utangaç ve kendi içine kapanıklığı simgelemektedir. Y harfi ise güçlü bir karakteri ifade ederken kinci bir kişiliğin varlığından söz etmektedir. A harfi de mantıklı düşünme yeteneğinin üst seviyelerde olduğunu anlatmaktadır. 

 Oya İsminin Kökeni 

 Oya ismi köken bakımından Türkçe bir isimdir. Dolayısıyla da kız çocuklarına Türkçe bir isim arayanlar için Oya ismi ideal görülmektedir.

  Oya İsminin Yanına Yakışan İsimler

  Oya ismi yapılan istatistiklere göre insanlar tarafından Ela, Merve ve Pelin kız isimlerinin yanına uygun görülmektedir. Yani Oya isminin yanına bu sayılan üç isim yakışmaktadır diyebiliriz. 

 Oya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? 

 Öncelikle Oya ismi Kuranda geçmemektedir. Çünkü Oya ismi Arapça kökenli bir isim değildir. Oya ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Kuranda geçmemesinin nedeni budur. 

False