Geriİsimler Sözlüğü Necip İsminin Anlamı Nedir Ve Necip Ne Demek? Necip Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Necip İsminin Anlamı Nedir Ve Necip Ne Demek? Necip Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Necip İsminin Anlamı Nedir Ve Necip Ne Demek? Necip Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Necip, Arapça kökenli bir isimdir. Dilimize Arapça dilinden geçmiş olan Necip erkek ismi olarak kullanılır. Necip isminin anlamı soyu temiz veya soylu demektir. Necip isminin anlamı ile beraber özelliklerini, analizini ve kökenini derledik.

Necip ismindeki kişiler ince ruhlu ve kırılgan olduklarından hassas olmaları ile bilinirler. Bu kişiler içe dönüklerdir ve kendilerini göstermek için yakın olmak isterler. 

 Necip İsminin Anlamı Nedir ve Necip Ne Demek

 Necip ismi soylu ya da soyu temiz anlamlarına gelir. 

 Necip İsminin Özellikleri 

 Necip ismindeki kişiler sevilen ve sayılan kişilerdir. Bunun nedenleri arasında empati kurma yeteneklerinin olması ve hassas bünyeli olmaları vardır. Çevresi tarafından iyi bir dinleyici olarak tanımlanan bu kişiler kötü gün dostu olarak da görülebilir. Hassas yapıları yüzünden biraz alıngan ve kırılgan olsalar da kısa sürede affetmeyi başarabilirler. Sosyal yaşamlarında aktif ve iş hayatlarında da oldukça başarılılardır. İş hayatlarında kısa sürede kendilerini gösterebilir ve yükselebilirler.

  Necip İsminin Analizi 

N: Sağduyulu ve cesaretlilerdir. İstediklerini istedikleri zaman yaparlar ve bunun gerektirdiği her şeyi sorumluluğunu da alabilirler. 

E: İçe dönüklerdir ve kendilerini çok fazla göstermezler. Duygularını belli etme konusunda da biraz çekingen olabilirler. 

C: Kendilerini kolay ifade edemezler. İçlerindeki her şeyi söylemek isteseler de bazen gerçek duygularını saklayabilirler. 

İ: İnce ruhlu ve kırılganlardır. Hassas olduklarından yakın çevreleri bazen bu durumdan sıkılabilirler. 

P: Kendilerinden eminlerdir ve sert bir mizaçları vardır. Bunu sevdiklerine karşı göstermezler fakat yakınında olmayan kişiler oldukça sert görürler.

 Necip Adının Kökeni 

 Necip, Arapça kökenlidir. 

 Necip İsminin Yanına Yakışan İsimler 

 Necip isminin yanına Ali, Burak, Ömer, Salim, Emir, Oğuz ya da Kerem isimleri yakışmaktadır. 

 Necip İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? 

 Necip ismi Kur'an'da geçmiyor.

 

False