Geriİsimler Sözlüğü Lilya İsminin Anlamı Nedir Ve Lilya Ne Demek? Lilya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lilya İsminin Anlamı Nedir Ve Lilya Ne Demek? Lilya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Lilya İsminin Anlamı Nedir Ve Lilya Ne Demek? Lilya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Lilya ismi saflığı ve temizliği temsil eden bir isimdir. Özellikle temiz kalbi simgeleyen Lilya ismi aynı zamanda 'zambak çiçeği' olarakta bilinir. Yani bu ismin birden çok anlamı olduğunu görmekteyiz. İşte, Lilya isminin anlamı nedir ve Lilya ne demek? Lilya adının özellikleri, analizi ve kökeni nedir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

  Lilya ismi eskiden çok kullanılmasa da son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Çünkü farklı ve özgün bir isim olması insanların bu isme ilgi duymasına yol açmaktadır. 

 Lilya İsminin Anlamı Nedir ve Lilya Ne Demek? 

 Lilya ismi saf ve temiz kalbi simgelediği gibi farklı anlamlara da sahiptir. Bunlardan birisi 'cennet bahçesi', diğeri ise 'zambak çiçeği' olarak bilinir. Bu isim kız çocukları için tercih edilmektedir. 

 Lilya Adının Özellikleri 

 Lilya ismi temiz ve saf bir kalbi temsil ettiği için bu isimde olan kişilerin çok naif kişiler olması beklenir. Aynı zamanda Lilya isminin özellikleri arasında iyi bir ahlakta gelmektedir. Bu isme sahip olanlar çevreleri tarafından çok sevilirler.

 Ayrıca Lilya ismi Kur'an'da geçmez ama yine de bu ismi çocuğunuza vermenizde sakınca yoktur. Çünkü oldukça hoş ve ilgi çeken bir isim olarak bilinir. 

 Lilya İsminin Analizi 

 Lilya ismi 5 harften oluşur ve L harfinden isim arayanlar için ideal bir seçimdir. Bu isimde lider bir karakter yapısı vardır. Ayrıca ismin analizi yapıldığı zaman dürüst, hoşgörülü ve samimi gibi kavramlar ortaya çıkar. 

 Lilya İsminin Kökeni 

 Lilya ismine köken olarak bakıldığı zaman Latince olduğu ortaya çıkar. Hatta bu isim Yunancada uzun yıllar kullanılmıştır. Bunun yanında Lilya ismi ülkemizde olduğu kadar dünyanın birçok yerinde daha kullanılmaktadır. Buda ismin çok özel ve ilgi çekici olduğunu gösterir.

 

False