GeriKanuni Hak Ve Yasalar Koruyucu ailelere müjde!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koruyucu ailelere müjde!

Koruyucu ailelere müjde!

Evlat edinmede koruyucu aileye öncelik tanınacak.

Evlat edinmek isteyen koruyucu ailelere kolaylık sağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, koruyucu aile sistemini, ailenin talebi doğrultusunda evlat edindirme sistemiyle entegre edeceklerini açıkladı ve yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

Şahin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “4-5 yıldan beri koruyucu anne olarak yanında kalmasına rağmen evlat edindirme sistemiyle ilgili tüzükte yaşanan sıkıntıdan dolayı ‘Yok sen artık başka bir annenin yanına, başka bir aileye evlat verileceksin’ sistemi kabul edilemez. Hızlı şekilde bakanlık o duruma da müdahale etti. Sosyal hizmetlerde çalışan arkadaşlarımız, çocuğun koruyucu ailede kalması ve onların evlat edindirme talebinin doğru olduğunu talep etti ve çocuk koruyucu ailede evlat edinilecek şekilde devam etti.”

İlk önce koruyucu aileye sorulacak

“Mahkeme kararını da takip ettik ama şimdi tüzüğümüzü de değiştiriyoruz. Koruyucu aile sisteminde, eğer aile talep ediyorsa evlat edindirme sistemiyle entegre ediyoruz. Eğer o çocuk evlat edindirilecek sisteme uygunsa ilk önce koruyucu aileye soruluyor, ‘Bu çocuğu evlat edinmek istiyor musunuz?’ diye. Onlar ‘Yok’ diyorsa sistemi öbür tarafta çalıştıracağız.”

A.A 

EVLATLIK OLDUĞU ÇOCUĞA SÖYLENMELİ Mİ?

False