GeriKişisel Bakım Kolajen dolgu, cildi nasıl güzelleştiriyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolajen dolgu, cildi nasıl güzelleştiriyor?

Kolajen dolgu, cildi nasıl güzelleştiriyor?

Kırışıklıkları gideriyor, yara izlerini daha az görünür yapıyor.

Ciltteki çöküntüleri doldurmak ve düzleştirmek için deri altına enjekte edilen dermal dolgular tedavi yöntemlerinden en yaygınıdır. Dermal dolgu enjeksiyonlarından birisi de kolajen dolgu enjeksiyonlarıdır.

KOLAJEN DOLGU NASIL YAPILIR?

Bu yöntemde kolajen proteini, cildin görünümü ve dokusunu güzelleştirmek için bir iğne yardımıyla deri altına enjekte edilir. Kolajenin en büyük avantajı uzun zamandır bu amaçla kullanılıyor oluşu ve bu yüzden sonuçlarının ve güvenli kullanımının oldukça iyi bilinmesidir. Ayrıca kolajen diğer dolgulara göre daha ucuzdur ve uygulaması kolaydır, dudak tedavisi dışında anesteziye gerek yoktur. 

Deriye enjekte edilen kolajen doğal bir proteindir, uygulaması güvenlidir. Bilinen tek yan etkisi kolajene alerjik olma durumudur. Bu yüzden tedaviyi almadan önce alerji testi yaptırılmalıdır. Eğer cildiniz kolajene kötü tepki verdiyse üzülmeyin, doktorunuz sizin cildinize uyumlu başka bir dermal dolgu önerecektir.

ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kolajen dolgu, cildi nasıl güzelleştiriyor

Kolajen enjeksiyonları pek çok amaçla kullanılabilir ve bunlardan en yaygını kırışıklık ve yara izlerini doldurarak daha az görünür yapmaktır. Bazı insanlar kolajeni daha genç ve dolgun gözükmesi için dudaklarına enjekte ettirirler. Ancak kolajenden edinilen bütün faydalar geçici olacaktır çünkü deri altındaki kolejen er ya da geç vücut tarafından emilir. Etkileri 90 gün ila 8 ay sürse de esas olarak kişinin deri özelliklerine bağlıdır. Elde ettiğiniz sonuçların sürekli olmasını istiyorsanız düzenli bir şekilde kolajen tedavisi almalısınız.

TEDAVİ SONRASI CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALI?

Kolajen dolgu, cildi nasıl güzelleştiriyor

Kolajen tedavisi aldıktan hemen sonra cildiniz istediğinizden fazla dolgun gözükebilir. Vücudunuz, enjekte edilen kolajenin neredeyse yarısını tedavi olduğunuz gece emecek ve diğer yarısını dolgu olarak bırakacaktır. Tedaviden sonraki haftada geriye kalan kolajen yavaşça doğru bölgelere doğru yerleşecek ve sonuçlar zamanla daha da güzelleşecektir.

Operasyondan sonraki 1-2 gün boyunca cildiniz kızarık ve şişik olacağı için randevularınızı ertelemek isteyebilirsiniz. İyileşme sürecini hızlandırmak adına bir miktar buzu kumaş parçasına sarıp yüzünüzü rahatlatabilirsiniz. Bu süre boyunca cildinize herhangi bir ürün uygulamamalısınız. Bakteriler küçük enjeksiyon deliklerinden girerek iltihaplanmaya sebep olabilir. Bu sebeple özellikle ilk 3 gün boyunca cildinizi çok temiz tutmalı ve cildinize ellerinizle dokunmaktan kaçınmalısınız. Kolajen, deri altına yerleştikten sonra cildiniz çok pürüzsüz görünecektir ancak deri altı biraz şişkin hissettirebilir. Bu çok normaldir, görünüşünüzü etkilemeyecektir ve kısa bir sonra geçecektir.

Kaynak: Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk 

False