GeriEtkinlikler Klasik Balenin Başyapıtı: Kuğu Gölü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Klasik Balenin Başyapıtı: Kuğu Gölü

Klasik Balenin Başyapıtı: Kuğu Gölü

Kuğu Gölü, Türkiye'nin bale starlarını İzmir'de buluşturuyor.

Kuğu Gölü, Türkiye’nin bale starlarını 4 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu’nda buluşturuyor.

Klasik balenin başyapıtı sayılan Kuğu Gölü, Çaykovski’nin hem batı motifleri hem de yerel dans müzikleriyle bezeniyor. Bu eser, müzik ve dans dilinin harika birlikteliği nedeniyle, bale severlerin büyük beğenisini kazanıyor bu nedenle de yüz otuz yılı aşkın bir süredir tüm dünyada en büyük bale topluluklarının birincil tercihleri arasında yer alıyor.

Konusu

Konusu bir Alman halk masalından alınan Kuğu Gölü, Çaykovski’nin bunalımlı günlerinde dinlenmek üzere gittiği malikanelerden birinin bahçesinde bulunan göldeki kuğuların su üzerindeki hareketlerinden etkilenerek bestelenir. Balede güzellik-çirkinlik, aşk-kıskançlık, iyilik-kötülük temaları işleniyor.

Klasik Balenin Başyapıtı: Kuğu Gölü

Emeği Geçenler

Kuğu Gölü, Mehmet Balkan’ın koreografisiyle sahneleniyor. Ünlü Amerikan asıllı konuk şef James Tuggle yönetiminde sunulacak olan eseri Lale Balkan sahneye koyuyor. Dekor ve kostümleri Savaş Camgöz tarafından hazırlanıyor. Güncel librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı Kuğu Gölü’nün ışık tasarımcılığını ise Taner Aydın üstleniyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sunulacak olan eserde başlıca rolleri; Elif Aktar, Sanem Ergüler, Melih Mertel, David Khozahli, Dolun Doyran, Aslı Çilek, Burcu Olguner, Kürşat Kılıç, Sibel Süral, Ebru Mıhçıoğlu, Zuhal Balkan, Çağrı Çekiç, Arzu Kaya, Hüma Ersel paylaşıyorlar.

Biletleri İzmir Devlet Opera ve Balesi Gişesi’nden satın alabilirsiniz.

False