GeriDekorasyon Kendi iç bahçenizi oluÅŸturmanın yolları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kendi iç bahçenizi oluÅŸturmanın yolları...

Kendi iç bahçenizi oluÅŸturmanın yolları...

Doğayı yaşam alanınıza dahil etmek, herhangi bir odaya renk ve canlılık katmanın en güzel alternatiflerinden biri.

Evinizde sevdiğiniz bitkilere yer vererek kendi iç bahçenizi oluşturmaya ne dersiniz? İşte öneriler...

Â

Kendi iç bahçenizi oluşturmanın yolları...

- Eviniz için en uygun bitkiyi seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta var. Bazı türler diğerlerine göre daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle evinizdeki her odanın ne kadar gün ışığı aldığına dikkat edin. Daha karanlık olan alanlar için kırmızı kenarlı dracaena (dracaena marginata), kurdele çiçeği veya yelken çiçeğini tercih edebilirsiniz.

- Çiçek alırken ne kadar ilgiye ihtiyaç duyduğuna ve sulama düzenine de dikkat edin. Eğer evden uzakta olmanızı gerektiren durumlar mevcutsa kaktüs veya bambu gibi haftada 1 defa sulanması gereken bitkiler alabilirsiniz.

- Dış mekan türlerinin aksine, iç mekan bitkileri çok fazla budama istemez. Ancak bitkinin daha güzel görünmesini sağlamak ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için kuruyan yaprakları veya dalları düzenli aralıklarla temizleyebilirsiniz.

Kendi iç bahçenizi oluşturmanın yolları...

- Odanızın büyüklüğüne bağlı olarak, rahatça sığacak ve büyümesini etkileyebilecek şekilde küçük bir alanda sıkışmamasına dikkat edin. Ayrıca odaya büyük gelmeyecek bir tür arıyorsanız da yuka bitkisini tercih edebilirsiniz. Daha fazla yeşillik katmak isterseniz de areka palmiyesi hoş bir alternatik olabilir.

- Bitkilerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarının yakınında tutmaktan kaçının. Çünkü aşırı ısınma çiçeklerinizin solmasına neden olabilir.

Kendi iç bahçenizi oluşturmanın yolları...

- İç mekanlarınıza yeşillik katmak istediğinizde onları nasıl sergilemeniz gerektiğini de düşünün. Bunun için dekorasyonunuzla uyumlu, renkli saksılar yardımcınız olabilir. Asılabilen saksılar da özellikle zemin veya raf alanı sınırlı olduğunda tercih edilebilecek en güzel alternatiflerden. Bunun için makrome ipiyle hazırlanan askılarla da saksılarınızı tavana asarak hoş görünüm yakalayabilirsiniz. Daha küçük bitkiler için de açık rafları kullanabilirsiniz.

- Son olarak nemli ortama dayanıklı olan bitkilerle de teraryum oluşturarak masanızın üzerine koyabilirsiniz.

False