GeriEtkinlikler İşte, Brezilyalı Rapunzel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşte, Brezilyalı Rapunzel

İşte, Brezilyalı Rapunzel

12 yaşındaki Natasha için saçlarını toplamadan yürümek ve oturmak imkansız.

Brezilya’da Rio De Janeiro kentinin yoksul bir gecekondu mahallesinde yaşayan Natasha Moraes de Andrade (12), hiç kestirmediği ve topuğuna kadar uzanan saçlarıyla gerçek hayatın Rapunzel’i olarak anılıyor.

Saçlarının bakımı için haftada bir kutu şampuan harcayan Natasha, yürürken ve otururken saçlarını katlayarak tutmak zorunda. Saçını taraması ise 1 saatini alıyor. Mahalledeki arkadaşları onu çağırırken tıpkı masaldaki gibi “Rapunzel, sal saçlarını aşağıya!” diyorlar.

İşte, Brezilyalı Rapunzel
       
İşte, Brezilyalı Rapunzel

Annesi Catarina Moraes de Andrade, 42, kızının diğer çocuklarla rahat oynayabilmesi için kızına saçlarını kestirsin diye yalvardığını söylüyor. Kızının durumunu bir mahkumunkine benzeten anne, sadece okul ve ev arasında gidip gelebildiğini söylüyor ve bakım için de şampuana gereğinden fazla harcama yaptıklarına değiniyor. Natasha uzun saçlarını çok sevmesine rağmen hayatını kolaylaştırmak için bir sonraki okul dönemi başlamadan saçlarını kestirmeyi planladığını söylüyor. 3.500 pound karşılığında saçlarını satarak yatak odasını yenilemek isteyen Natasha, yeni bir hayata başlayacağını umduğunu belirtiyor.

Dünyanın en uzun saçı ise 5.63 metre ile Çinli Xie Qiuping’e ait.

 

İşte, Brezilyalı Rapunzel

False