GeriEtkinlikler Haydi çocuklar tarihi keşfedin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haydi çocuklar tarihi keşfedin!

Haydi çocuklar tarihi keşfedin!

23 Nisan'da Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi çocuklara ücretsiz...

Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, 1.ve 2.Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi, dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve etnografik eserlerin sergilendiği, İstanbul Çağlayan’da bulunan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm çocuklara ücretsiz.

Temel hedefi ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak olan müze, tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirilerek çocuklarımızı yepyeni bir müzecilik anlayışı ile buluşturuyor. Müzedeki eserler, gerçek veya kurgu ürünü olayların, 3 boyutlu olarak modellenmesi anlamına gelen Diorama tekniği ile sergileniyor.

Çanakkale Savaşı’nın 100.yıl kutlamalarının yapılacağı bu özel yılda, savaşın izlerini, günümüze yansımalarını ve yarattığı etkileri çocuklarımızın daha iyi anlamasını sağlayacak farklı eseri de Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde bulabilirsiniz.

23 Nisan Perşembe günü tam gün boyunca tüm çocuklarımızın ücretsiz olarak gezebilecekleri Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi tarihi keşfedecek minik ziyaretçilerini bekliyor.

False