GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Çilek Yemek Zararlı Mı Ve Bebekte Leke Yapar Mı? Gebelikte Çilek Yemenin Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Çilek Yemek Zararlı Mı Ve Bebekte Leke Yapar Mı? Gebelikte Çilek Yemenin Faydaları

Hamilelikte Çilek Yemek Zararlı Mı Ve Bebekte Leke Yapar Mı? Gebelikte Çilek Yemenin Faydaları

Hamilelik süresinde tüketilen besinlere çok dikkat edilmelidir. Özellikle de anne adaylarının yediği her gıda bebeğin sağlığını da etkiler. Günümüzde çoğu kişi hamilelik süresinde çilek yemenin yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu merak ediyor. Hamilelikte çilek yemek zararlı mı ve bebekte leke yapar mı? Gebelikte çilek yemenin faydaları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte çilek yemek zararlı değildir. Sanıldığının aksine çilek yemek bebekte leke yapmaz. Yapılan bilimsel araştırmalara göre çilek yemenin leke yapmadığı belirtilmiştir.

Hamilelikte Çilek Yemek Zararlı mı?

Yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden birisi de çilektir. Güzel kokusu ile ön plana çıkan çilek vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengindir. Besin değeri yüksek olan çilek lifli yapısı ile kişinin tok kalmasını sağlar. Gebelik yaşayan pek çok anne adayı hamilelikleri döneminde sıkça çilek tüketebilirler.

Tok tutmaya yarayan çilek kilo almaya da engel olacaktır. Potasyum ve fosfat zengini olan çilek içerisinde A,C ve E vitamini de yüksek oranda bulunmaktadır. Lezzetiyle çok sevilen çilek meyvesi hamileyken de sıkça tüketilebilir. Bu nedenle çileğin hamileler hiçbir zararlı yanı yoktur. Besin değeri yüksek olan bu meyve her durumda rahat bir şekilde tüketilebilir.

Hamilelikte Çilek Yemek Bebekte Leke Yapar mı?

Halk arasında bazı besinlerin hamilelik süresince tüketilmemesinden bahsedilir. Özellikle bebeklerde leke oluşacağı düşüncesi de çok yaygındır. Yapılan tüm bilimsel araştırmalara göre çilek yemenin herhangi bir doğum lekesi yaptığına dair kanıt bulunmamıştır.

Hamilelik süresince çilek tüketen annelerin bebeklerinde leke olmadığı görülmüştür. Bu nedenle hamilelik sürecindeki anne adayları diledikleri zaman istedikleri gibi çilek tüketebilirler. Bu durum bebeklerde herhangi bir leke oluşmasına da neden olmaz. Gebeyken çilek yemek ile ilgili yapılan rivayetler çok da gerçeği yansıtmamaktadır.

Gebelikte Çilek Yemenin Faydaları

Çilek genel olarak en faydalı besinlerden bir tanesidir. Özellikle de hamilelik süresince çilek tüketmenin çok fazla yararı bulunmaktadır. Çilek, vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Adeta mineral bombası olan çilek bol lifli bir yapıya sahiptir. Besin değerleri yüksek olan çilek tokluk hissi sağladığı için kilo verilmesine de yardımcı olmaktadır. Gebeliğinde çok fazla kilo almak istemeyen anne adayları daha fazla çilek tüketebilirler.

Çilek yüksek oranda potasyum içerdiği için bebeğin kalp fonksiyonlarını ve sağlığını güçlü bir şekilde geliştirir. Bunun yanı sıra manganez de fetüsün kemik gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca anne karnında bebeğin omurilik, beyin ve kafatası gelişimi için de çilek yemeye ihtiyaç duyulur. Özellikle çileğin içeriğindeki C vitamini annenin de kan basıncını düzenlemeye yarayacaktır. A ve E vitamini açısından çok zengin olan çilek cilt sağlığını koruması ile bilinir.

Hamilelik Sürecinde Çilek Yenir mi?

Gebelik döneminde annenin ihtiyacına göre beslenme düzeni için doktor tarafından örnek bir besin listesi verilir. Bu besin listesinde gereken tüm gıdalar yer alır. Çilek içerdiği vitamin ve mineraller açısından tüketilmesi gereken besinlerden birisidir. Gebelik süresinde yalnızca tüketilen çilek miktarının iyi ayarlanması gerekiyor.

Anne adayları zengin besin değeri bulunan çileği rahatlıkla tüketebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise çileğin miktarının ayarlanmasıdır. Çilekte şeker bulunduğu için çok fazla tüketilmemelidir. Gebelerde günlük çilek tüketimi neredeyse 200 gramı aşmamalıdır. Bunun yanı sıra besleyici bir özelliği olan çilek çeşitli yöntemler ile tüketilebilir. Daha sağlıklı bir öğün yapılması adına çilek yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra çilek reçeli, çilekli süt ve ya çilekli meyve suyu da tüketilebilir.

False