GeriSağlık Göğüs silikonları zararlı mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göğüs silikonları zararlı mı?

Göğüs silikonları zararlı mı?

Estetik yaptıracakların aklını kurcalayan bu sorunun yanıtı...

Göğüsler kadının estetik duruşuna çok önemli katkılar sağlar. Çoğu kadın göğüslerinin bir ya da 2 cup daha büyük olması için meme büyütme operasyonlarına başvuruyorlar. Meme büyütme için en fazla kullanılan yöntem bölgeye silikon protez yerleştirilmesidir. Operasyon sonrası fiziksel değişimlerine ek olarak, psikolojik olarak da kendilerini çok daha iyi hissettiklerini, öz güvenlerinin eskiye nazaran çok daha fazla olduğunu dile getirirler. Hastaların en çok sorduğu sorular arasında ise yerleştirilen bu silikon protezlerin herhangi bir zararı olup olmadığıdır.

Göğüs silikonları zararlı mı

BEDENE HERHANGİ BİR ZARARI YOK

Meme büyütme primitif düzeyde de olsa yaklaşık olarak 1800’lü yıllardan bu yana yapılan bir işlem. Geçtiğimiz bu yıllar boyunca geliştirilen materyaller komplikasyon riskini yok eden, bedene uyumlu maddelerin bulunmasıyla bugün geldiğimiz noktada çok iyi sonuçların alınmasını sağlıyor. Silikon protezler ise 1960’lardan bu yana meme büyütme ameliyatında kullanılıyor. Doğada kum ve ya kristallerin içinde bulunan maddeden üretilirler, laboratuvar ortamında işlemden geçerek bugün kullandığımız forma kavuşurlar. Bedene herhangi bir zararının olmadığını, yıllar içinde başka bir şekle ve ya zararlı bir maddeye dönüşmeden kalabildiğini biliyoruz. Silikon zaten doğala en yakın halde olduğu için bugün pek çok ilacın da içinde kullanılan bir maddedir.

Göğüs silikonları zararlı mı

ÖLÇÜYE DOKTORUNUZLA KARAR VERİN

Silikon protezlerin herhangi bir zararı yoktur. Meme büyütme için kullanılan silikon protez ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Bedenimiz bir bütün ve bu bütüne uyum sağlayan bir meme ölçüsü, en estetik duruşu sağlayacaktır. O sebeple, gereğinden fazla bir meme büyüklüğü istemek bu harmoniyi bozacaktır. Silikon protezin büyüklüğü konusunda doktorunuzun fikirlerine mutlaka kulak vermelisiniz. Bedeninize en fazla uyan ölçü konusunda size yardımcı olacaktır.

False