GeriEtkinlikler Filmekimi, 10. Yaşını Kutluyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Filmekimi, 10. Yaşını Kutluyor!

Filmekimi, 10. Yaşını Kutluyor!

40'a yakın film izleyici karşısına çıkıyor.

Filmekimi, 8-15 tarihleri arasında 10. yaşını kutluyor. Usta yönetmenlerin aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyici karşısına çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanında sinema sezonunu müjdeleyen Filmekimi, 8 gün boyunca sinemada sevenleriyle buluşacak.

Dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış Berlin, Cannes, Venedik ve Toronto'da dünya prömiyerlerini yapan filmlerle usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40'a yakın film, Filmekimi boyunca izleyicilerin karşısına çıkacak.İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi geçen yıl 43.000 kişiyle izleyici rekoru kırmıştı. Bu zengin program 8 gün boyunca Beyoğlu'nda Atlas ve Beyoğlu sinemalarının yanı sıra Nişantaşı City's ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere 4 sinemada izleyicilerle buluşacak.

Filmekimi, Türkiye’nin Dört Bir Yanında Sinema Sezonu Açıyor

Filmekimi 10. yılında, İstanbul sınırlarını aşıyor ve Türkiye'nin beş kentine daha sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini götürüyor. Filmekimi kapsamında bu yıl Avrupa Birliği MEDIA programının desteğiyle İstanbul'un yanı sıra, İzmir, Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'da hafta sonları gösterimler yapılacak ve böylece Filmekimi Türkiye'nin dört bir yanında yeni sinema sezonunu müjdeleyecek.

Filmekimi seçkisi 13-16 Ekim'de İzmir YKM Cinebonus, 20-23 Ekim'de Bursa Burç ve Konya'da Kule Site Sineması, 27-30 Ekim'de Trabzon'da Cinebonus Forum Trabzon ve Diyarbakır'da Avrupa Sineması'nda izleyicilerle buluşacak. İstanbul dışındaki kentlerde yapılacak gösterimlerin programı, ağırlıklı olarak Avrupa filmlerinden oluşacak.

 Medya sponsorluğunu CNBC-e, Radikal ve Radyo Eksen'in üstlendiği, afişlerini ve tanıtım kampanyasını ise Alametifarika'nın gerçekleştirdiği Filmekimi gelecek yıl yine Ekim ayında İstanbullu sinemaseverlere merakla beklenen, ödüllü filmleri sunacak.

Film ekimi, gösterim çizelgesi için buraya tıklayın.

False