GeriKişisel Bakım Estetik için altın öneriler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Estetik için altın öneriler!

Estetik için altın öneriler!

Doğru beslenin, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, cilt bakımı ile ilgili altın önerilerde bulundu.

DOĞRU BESLENİN: Dengeli bir beslenme düzeni genel sağlığınız için olduğu kadar cilt sağlığı için de son derece önemlidir. Mesela yeterince protein tüketmezseniz cildiniz donuk, mat bir görünüm alır ve elastikiyetini kaybeder.

KATI DİYETLERE DİKKAT: Çok sıkı bir diyet yapmak, kısa sürede çok hızlı kilo vermek cildinizi olumsuz etkiler. Özellikle belli bir yaştan sonra yoyo diyetler cildinizin sıkılığını kaybetmesine neden olur.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM TARZINI BENİMSEYİN: Unutmayın, sağlığınız için iyi olan her şey cildiniz için de iyidir. Düzenli bir egzersiz rutininin, günde 1,5-2 litre su içmenin olumlu etkilerini cildinizde de görürsünüz.

GÜNEŞTEN KORUNUN: Güneş yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biridir. Güneşte korumasız geçirilen zamanlar size kahverengi lekeler, erken yaşlarda ortaya çıkan çizgiler, kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı olarak geri dönecektir (Solaryumun da güneş kadar hatta güneşten daha zararlı olduğunu sakın unutmayın!) En önemli anti-aging ürününüzün yüksek SPF’li bir güneş kremi olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın ve güneş kreminizin en az SPF30 faktör olmasına özen gösterin.

GÖZ ÇEVRENİZİ İHMAL ETMEYİN: 20’li yaşlardan itibaren ince ve hassas bir deriye sahip olan göz çevresini koruma altına almak akılcı bir anti-aging stratejidir. Düzenli olarak göz kremi kullanmaya özen gösterin, göz kreminizin içinde güneş koruyucu ajanlar olduğundan emin olun, hatta bununla da yetinmeyin ve güneş gözlüğü kullanın. 30’lu yaşlardan itibaren botoks enjeksiyonları yaptırarak kaz ayaklarını kontrol altına almak da göz çevresinin gençliğini korumak adına doğru bir seçim.

BOYNUNUZU, DEKOLTENİZİ, ELLERİNİZİ UNUTMAYIN: Maalesef birçok kadın bütün anti-aging yatırımını sadece yüzüne yapma hatasına düşer. Bu yazıda bahsi geçen anti-aging tedavilerin çoğunun göz ardı edilen bu bölgelere de uygulanabileceğini unutmayın ve bu konuda mutlaka doktorunuzdan bilgi alın.

UZMAN DESTEĞİ ALIN: Cilt probleminiz yoksa bile erken yaşlardan itibaren size cilt bakımı konusunda yol gösterecek bir uzmana danışmakta fayda var. Doğru zamanlarda doğru dokunuşlar gençliğinizi çok daha uzun süre korumanız anlamına gelir.

Altmışlı ve yetmişli yaşlarda nasıl göründüğünüzü, gençlik ve orta yaş döneminde cildinize iyi bakıp bakmadığınız belirler. Bu yaşlarda da yukarıda bahsi geçen tedavilerden faydalanabilir, bunların yanında estetik cerrahi seçeneğini de göz önüne alabilirsiniz ve her ne kadar yaşlanma ile ilgili belli başlı sorunları farklı yaş dönemlerine göre ayırmış olsak da, bunların genellemeler olduğunu unutmayın.

Cildinizin esas durumunu cildinize nasıl baktığınız, güneşle ne kadar haşır neşir olduğunuz, beslenmeniz gibi faktörler belirler. Kiminin 30’unda karşılaştığı bir cilt problemiyle bir başkası 40’ında karşılaşabilir. Burada amaç yaşlanma problemleri ve bunlara karşı hem evde hem muayenehanede uygulanabilecek etkili tedavilerle ilgili bilgi sahibi olmanızdır.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş

False