GeriSağlık Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti) Nedir, Nasıl Yapılır Ve Ortalama Fiyatları Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti) Nedir, Nasıl Yapılır Ve Ortalama Fiyatları Nelerdir?

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti) Nedir, Nasıl Yapılır Ve Ortalama Fiyatları Nelerdir?

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti), operasyondan sorumlu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah tarafından gerçekleştirilmektedir. Genellikle bebeklik ve ergenlik döneminde rastlanılan ancak herhangi bir dönemde görülebilecek bu hastalığın tedavisi mümkün olmaktadır. Jinekomasti nedir? Erkeklerde meme küçültme işlemi nasıl yapılır? Güncel ortalama fiyatlar nelerdir detayları ile derledik.

Ergenlik dönemi yoğun ve karmaşık duyguların yaşandığı bir evredir. Toplumda erkek ve kadın bireyler bu evreden sadece psikolojik olarak etkilenmez aynı zamanda fiziksel olarak büyük değişimler de gerçekleşir. Bu dönemde vücut oldukça fazla hormon üretmeye başlar. Erkeklerde testosteron seviyesi artarken kadınlarda östrojen steroid hormon seviyesi yüksektir. Bazen erkeklerde dengesiz östrojen ve testosteron seviyeleri olabilir bu durumsa meme yapısında büyümeye neden olur.

Jinekomasti tedavisi ise erkeklerde bir veya kimi zaman her iki memenin de büyümesi sonucunda uygulanan tedavidir. Bu tedavi estetik müdahale gerektirdiğinden uzman bir Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah tarafından yapılmalıdır. Tanısı ve tedavisi için Plastik Rekonstrüktif ve Estetik bölümü uzmanından yardım almalısınız.

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti) Nedir?

Öncelikle Jinekomasti estetik bir problemdir. Hormon seviyelerine bağlı olarak istisnai durumlar dışında estetik problem olarak kabul edilir. Eğer Jinekomasti sağlık problemi oluşturursa uzman doktorunuz sizi gerekli müdahale için ilgili bölüme yönlendirecektir.

Jinekomasti, erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesiz seviyelerde olması nedeniyle görülebilen anormal yapıda meme büyümesidir. Meme dokusu miktarı dengesiz hormon seviyesi nedeniyle büyümeye başlar.

Tıbbi açıdan bu büyüme iyi huylu büyüme olarak adlandırılır. Sağlığı etkileyen ciddi bir sorunla genellikle karşılaşılmaz. Ancak sağlıkta doğru teşhis her zaman önemlidir bu yüzden uzman görüşü almanızda fayda bulunur.

Genellikle Jinekomasti ergen yaş grubunda görülür ama her yaştan bireyde görünebilir. Bu yüzden nedeninin ergenlik olduğu söylenemez. İlk olarak belirtisi göğüs ağrısıdır, ağrı şiddetli olmasa da bir belirti olarak kabul edilir. Ama Jinekomasti problemi ile karşılaşan her erkekte göğüs ağrısı görülmez.

Bu hastalık sağlık açısından ciddi bir sorun değildir ancak sosyal açıdan bu değişim problem olabilir. Yani psikolojik olarak ciddi bir sorun olabilir bu nedenle tedavinin uygulanması gerekebilir. Tedavinin erken uygulanması aynı zamanda memedeki büyümenin de önüne geçebilmektedir. Çünkü müdahale edilmediği zaman daha da büyüme riski vardır.

Jinekomasti Nasıl Yapılır? Doğal Yöntemlerle Geçer mi?

Bazen jinekomasti vakalarında düzelmenin 1 yıl gibi bir sürede gerçekleştiği gözlemlenir. Hormonal değişimlere göre görülen Jinekomasti kısa sürede düzelebilmektedir. Bunun için bir tedavi uygulanmaz ancak daha sonra aynı bireylerde Jinekomasti nüksedebilir. Böyle durumlarda da uzman görüşünce operasyon gerekli olabilir.

Jinekomasti oluşumu nedeniyle doğal yöntemlerle tedavi uygulanabilecek bir hastalık değildir. Yani uygulanan yöntemler kesin ve kalıcı sonuçlar vermeyebilir. Göğüs bölgesindeki büyümeye karşı uygulanan göğüs egzersizleri veya ağır kardiyo vb. Spor aktiviteleri sonuç vermeyebilir. Bazı vakalarda göğüs bölgesinde küçülme sağlanabilir ancak Jinekomasti bu bölgeden eritilmez. Yani fazla meme dokusunun ve yağın kalıcı olarak alınabilmesi için sonuç veren yol cerrahi müdahaledir.

Jinekomasti Operasyon Fiyatları Nedir? Ortalama Fiyatları

Bebeklerde, ergenlik döneminde ve ilerleyen yaş sonucunda erkeklerde jinekomasti gelişebilmektedir. Genel anestezi altında yapılan cerrahi bir operasyondur ve fazla meme ve yağ dokusu için uygulanan bir işlemdir. Fazla ağrısı olmadığından ortalama iki saat süren bu operasyon sonucunda tekrar toparlanarak rutine dönmeniz uzun sürmez.

Fazla doku miktarının alınabilmesi için uygulanan power assisted liposuction yöntemi genel uygulanan prosedürler arasındadır. Bu yüzden fiyatta bu nedenle değişiklik görülmez ancak diğer cerrahi teknikler ve ameliyat fiyatı etkilemektedir.

False