GeriPratik Bilgiler Elektrik süpürgesi kaç watt olmalı? Elektrik süpürgesinin en yüksek emiş gücü kaç olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elektrik süpürgesi kaç watt olmalı? Elektrik süpürgesinin en yüksek emiş gücü kaç olmalı?

Elektrik süpürgesi kaç watt olmalı? Elektrik süpürgesinin en yüksek emiş gücü kaç olmalı?

Elektrikli süpürge emme gücü, elektrikli süpürgesinin performansı ile ilgili en önemli terimdir. Yüksek watt miktarı ise, sadece vakumun ne kadar güç tüketebileceğinin de bir ölçümünü ifade eder. Elektrik süpürgelerinin çoğu 700 W ile 900 W arasındadır. Elektrikli süpürgelerdeki emiş gücü seviyesi, sadece ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Elektrik süpürgesi kaç watt olmalıdır ayrıntıları ile derledik.

Evinizi ya da küçük ofis alanınızı tozsuz ve temiz tutmak için bir elektrikli süpürge arıyorsanız, orta düzeyde bir emiş gücüne sahip olan standart bir elektrikli süpürge seçimi yapabilirsiniz.

Elektrik Süpürgesi Kaç Watt Olmalı?

Elektrikli süpürge, temizlik yapılan alandan ve zamandan tasarruf etmeyi sağlar. Temizlik işlerinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan elektrik süpürgeleri, uygulandığı alandaki tüm kir ve tozları kolay bir şekilde çekebilir. Bunun için de süpürgenin yeterli bir emiş gücüne ve bu emiş gücünü sağlayacak olan kaliteli bir motora sahip olması gerekir. Elektrik süpürgesinin emiş gücü, süpürgenin performansı ile doğrudan ilgilidir.

1.600 ya da 2.000 watt gücünde olan bir vakum, 750 watt'lık bir vakumdan çok daha fazla bir emiş gücüne sahip olmalıdır tezi yanlıştır. Watt değerinin hepsi emiş gücü için kullanılmaz. Bazıları ise gürültü ve ısı olarak da kullanılıyor. Gerçek emiş gücü pek çok farklı spesifikasyona bağlı olarak bilinir. Elektrikli süpürgelerin ise, watt değerine bakarak kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Elektrik süpürgeleri genellikle 700 W ile 900 W arasında olur.

Elektrik Süpürgesinin En Yüksek Emiş Gücü Kaç Olmalı?

Evinizi ya da küçük ofis alanınızı tozsuz ve temiz tutmak için elektrikli süpürge arıyorsanız, orta bir düzeyde emiş gücüne sahip olan standart bir elektrikli süpürge çok iyi bir seçimdir. 1.600 ya da 2.000 watt gücüne sahip olan bir vakumun, 750 watt‘lık bir vakumdan çok daha fazla emiş gücüne sahip olması gerekir. Eğer elektrikli süpürge yüksek watt’a sahipse motor çok daha güçlü olur. Emiş gücü ise, süpürgenin emişinin ölçülmesinde mutlaka motor gücünden çok daha önemli bir unsurdur. Emiş gücü ise, watt ile ölçülür. Emiş gücü süpürgenin asıl performansını gösterir.

Elektrikli Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elektrikli süpürge satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok önemli konu vardır. Öncelikle en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise, ürünün nerede ve ne şartlarda kullanılacağıdır. Ev için kullanılacak olan süpürgelerin seçimini yaparken evin büyüklüğü, iş yeri için kullanılacaksa o iş yerinde nasıl bir iş yürütüldüğü de çok önemlidir. İhtiyaca en uygun ve en kullanışlı elektrik süpürgesini seçmek ise en doğru tercihtir. Bunun yanında elektrik süpürgesinin motor gücüne ve emiş gücüne de dikkat etmeniz gerekir. Elektrik süpürgesinin emiş gücü, süpürgenin performansı ile doğrudan ilgilidir.

Elektrikli süpürgenin kullanılacağı alanlarda çok sayıda kaplama materyali, farklı zemin ya da halı bulunabilir. Bu da aslında yüzey çeşitliliği anlamına gelir. Kaliteli bir süpürgenin, birbirinden farklı yüzeyleri çok daha detaylı bir şekilde temizleyebilmek için değişken bir emiş gücüne sahip olması gerekir. En iyi emiş gücüne sahip olan elektrik süpürgesi modellerinden birini tercih etmek işinizi önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu modellerde ise, emiş gücünün seviyesini ayarlamaya yardımcı olan bir kadran vardır.

Her süpürgenin kendine ait bir ya da birkaç adet farklı yüzey başlığı vardır. Süpürgeden iyi bir performans bekleniyorsa, bu başlıkların fonksiyonel olmalarına ve çeşitliliğine dikkat edilmesi gerekir. Halı, parke, karo gibi zeminlerin yanında mobilya altları ve koltuk yüzeyleri da elektrikli süpürge ile kolaylıkla temizlenir. Süpürgenin maksimum temizlik performansı ortaya koyabilmesi için bu tarz eylemlere uygun başlıklarının tercih edilmesi gerekir.

 

False