GeriBebek Beslenmesi Ek gıda döneminde bebeğiniz için ilk kurubaklagil tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ek gıda döneminde bebeğiniz için ilk kurubaklagil tarifi

Ek gıda döneminde bebeğiniz için ilk kurubaklagil tarifi
Abone Olgoogle-news

Bebek beslenmesinde kurubaklagillerin yeri ayrıdır.Kuru baklagiller bebeklere 8. aydan itibaren pişirilip kabukları soyulmalı ve püre şeklinde verilmeye başlanmalıdır. Kuru baklagil yemeklerinin katılığı bebeğin tolere etmesine göre artırılıp 12. aydan itibaren ailenin tükettiği şekilde yemeye alıştırılmalıdır. Bebeğinizi ilk defa kurubaklagiller ile tanıştıracaksanız bu tarifi denemelisiniz.

8 ay ve üzeri için uygundur.

Tüketmek için en doğru öğün: öğle, ikindi veya akşam

Malzemeler

1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Yarım küçük havuç
Yarım küçük kuru soğan
Mevsimine göre 1/4 kabak veya 1-2 yaprak pazı- ıspanak veya 1 parça taze kırmızı biber
1 -1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Havuç, soğan ve diğer mevsime uygun sebze doğranıp üzerine mercimek ve su eklenerek buharlı/ basınçlı pişirime tenceresinde pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine zeytinyağı eklenerek çatal yardımıyla ezilir, uygun sıcaklığa gelince afiyetle yenir. Kuru baklagilleri verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besin değeri kaybı olmaması adına pişirme suyunun dökülmemesidir.

Bebeğinizde gaz problemi yaşıyorsanız pişen yemeğe çay kaşığının ucuyla kimyon ekleyebilir ya da tüm kuru baklagilleri yaparken öğünden 12 saat önce ıslatarak, ıslatma suyunu 1-2 saatte 1 kez değiştirerek gaz yapıcı bileşenleri iyice uzaklaştırabilirsiniz.

Aynı tarif ilerleyen günlerde daha önceden ıslatılmış kuru fasulye, nohut ve barbunya olarak da denenmelidir.

Not: Bu tarif Diyetisyen Dilan Dalgıç tarafından hazırlanmıştır.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle