GeriEtkinlikler Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

Kış ayları öncesinde enerji depolamak ve sonbaharın keyfini çıkarmak isteyenlere...

KUZULUK:

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı olan Kuzuluk şifalı suları ile biliniyor. Dört bir yanı dağlar ve ormanlarla çevrili olan belde, özellikle sonbahar aylarında yeşilin sayısız tonunu görmek için ideal. Birçok rahatsızlığa ve romatizmal hastalıklara iyi gelmesi ile tanınan Kuzuluk Kaplıcaları yenilenmek ve enerji depolamak için en uygun sonbahar rotalarından birini oluşturuyor. Kano, rüzgar sörfü, wakeboard gibi su sporları ve trekking için de elverişli bölgelerden biri olan Kuzuluk, farklı mutfağı ile de öne çıkıyor. Islama köfte, petna, kabak tatlısı, kaşnuka gibi yöresel yemekleri tadarak, doğa içinde harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

RİZE YAYLALARI:

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

Aile ile birlikte tatile uygun olduğu kadar, yalnız yapılan tatiller için de ideal olan Rize Yaylaları özellikle sonbahar mevsimi için harika bir rota oluşturuyor. Elevit Yaylası, Gito Yaylası, Pokut Yaylası ve Ayder Yaylası doğanın büründüğü renkleri izlemek, fotoğraf çekmek, trekking yapmak ve hepsinden önemlisi yaylaların temiz havasını içinize çekerek enerji depolamak için ideal. Hafta sonunda kolaylıkla kaçabileceğiniz yaylalarda ahşap dağ evlerinde konaklayabilir, sabahları doğal ürünlerle kahvaltı etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

PERŞEMBE – ORDU:

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

Türkiye’nin güzel illerinden biri olan Ordu, gerek aile ile gerek arkadaşlarla yapılan tatiller için ideal rotalardan birini oluşturuyor. Ordu’nun Perşembe ilçesi, temiz ve ılık havası ile sizi canlı tutmaya yardımcı olacak. İlçeye 22 km uzaklıkta bulunan Yason Burnu’nda benzersiz lezzetteki deniz ürünlerini yerken, en güzel günbatımlarına ev sahipliği yapan bölgeden günbatımını seyredebilirsiniz. Ayrıca, burada bulunan Panaya Kilisesi de görülmeye değer.

En keyifli Karadeniz turlarını karşılaştırın

NALLIHAN: 

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

Ankara’ya 161 km uzaklıkta olan Nallıhan, sahip olduğu güzellikler ile Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri. Nallıhan’da, çok bilinmeyen, yaklaşık 170 tane kuş türü içeren bir Kuş Cenneti bulunuyor. Eylül sonunda kuruyup, dakik bir saat gibi Mart ortasında akmaya başlayan Uyuzsuyu Şelalesi ve muhteşem çam ağaçları da Nallıhan’da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Genellikle ipekten yapılan Nallıhan oyaları ve kendine özgü yapım özellikleri nedeni ile su fıçıları ülke çapında üne sahip.

ÇIRALI - KEMER:

Doğanın en güzel renklerine sahip 5 sonbahar rotası

İnce taneli kumu ile bilinen Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı sonbahar aylarında gidilebilecek en güzel yerlerden biri. Aynı zamanda Caretta Caretta’ların da üreme alanı olan Çıralı’da doğa ve deniz ile iç içe huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

False