GeriEtkinlikler Demet Cengiz‘in ilk kitabı “Patron Çıplak”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Demet Cengiz‘in ilk kitabı “Patron Çıplak”

Demet Cengiz‘in ilk kitabı “Patron Çıplak”

Patronların bilinmeyenleri ortaya çıktı!

Gazeteci ve yazar Demet Cengiz’in ilk kitabı Patron Çıplak, tüm patronların bilinmeyen yönlerini ortaya koyan bir kitap.

Pusula Yayıncılık’tan çıkan kitapta, 24’ü yabancı 130 önemli isim yer alıyor. Her bir söyleşi kariyer, toplantı, güne başlarken, spor, beslenme, mekan, otomobil, tatil ve hobi olmak üzere toplam dokuz başlıktan oluşuyor. Kitap, Türk patron profilini de ortaya çıkarıyor. Kitapta, Türk patronların kaç saat uyuduğu, kaç gün hangi sporları yaptığı, nasıl beslendiği, hangi restoranlara gittiği gibi detaylara ulaşmak mümkün. Türk patronların en çok kullandığı otomobil markasından tatil için tercih ettiği yörelere kadar pek çok bilinmeyen gün yüzüne çıkıyor.

Türk patron girişimci ruhlu

Türk patron profilini, yabancı patron ve CEO’larla karşılaştıran Demet Cengiz, ilginç farklılıklara da değiniyor. En büyük farklardan biri Türk patronların çok büyük kısmının girişimci olması ve şirketlerin ilk kuşağını temsil etmeleri. Yabancı patronlarda ise daha çok aile şirketini devraldığı görülüyor. Bir diğer fark ise yabancı patronların tatil ve hobi konusunu daha çok önemsiyor olmaları.

False