GeriKişisel Bakım Dekolte bölgesini gençleştirmenin 8 yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dekolte bölgesini gençleştirmenin 8 yolu

Dekolte bölgesini gençleştirmenin 8 yolu

En az yüzümüz kadar dekolte bölgemiz de bakımı hak ediyor.

Estetik cerrahide her geçen gün bir yenilik gündeme geliyor. Yüz estetiği kadar dekolte estetiğine de son günlerde ilginin oldukça arttığını dile getiren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu, dekolte bölgesinin gençleşmesini sağlayan 8 operasyonu sıraladı.

Yüz estetiği uygulamalarının çeşitliliğinin artması ve rutin halde uygulanması nedeniyle, artık dekolte estetiği de oldukça ön plana çıktı. Yüzlerinde gençleşme gören kişiler boyun bölgelerinde de aynı gençleşmeyi bekliyorlar. Çoğumuz günlük cilt bakımını sadece yüzümüze uygular, ürünleri boynumuza ve göğüs bölgemize sürmeyi ihmal ederiz. Oysa en az yüzümüz kadar diğer bölgeler de bakımı hak eder; çünkü sahip oldukları ince deri nedeniyle ekstra neme ihtiyaç duyarlar. Özellikle dekolte bölgesi güneşten ve nemsizlikten etkilenir. İşte, dekolte bölgesi için uygulanan işlemler:

  1. Milano liftingi: İğnesiz estetik işlemi olarak popülarize olan yöntem özellikle yüz, boyun, dekolte bölgesinde oldukça etkilidir.
  2. Kırışıklıklara dolgu: Bu bölgedeki deri elastikiyeti bozulduysa ince kırışıklıklar özel dolgu maddeleri ile doldurulmaktadır.
  3. Fibrocell ile kök hücre tedavisi: Bir gençleştirme yöntemi olan fibrocell ile yüz, el, boyun bölgesi ve dekoltede oldukça etkili sonuçlar edilir.
  4. Dekolte için cilt bakımı
  5. Peeling ile canlandırma: Küçük peeling ajanları ile derinin canlılığını, elastikiyetini artıracak işlemler uygulanır. İleri derecede artmış çizgilenme varsa yağ enjeksiyonları yapılır.
  6. Vitamin ve zezoterapi: Dekolte bölgesini canlandırmak ve nemi artırmak için bu bölge için çeşitli vitaminler ve kokteyller yapılır.
  7. Botoks: Bu bölgeye botoks da sıklıkla uygulanır. Botoks, dekoltenin daha gergin görünmesini ve ince kırışıklıkların açılmasını sağlar.
  8. Dekoltedeki leke tedavisi: Dekoltede kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri de güneş lekeleridir. Bu lekeler için dekolteye peelingler yapılır.

False