GeriSağlık Dahiliye nedir? Dahiliye hangi hastalıklara bakar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dahiliye nedir? Dahiliye hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye nedir? Dahiliye hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye diğer adıyla iç hastalıkları bölümü, pek çok hastalığın teşhisi ve tedavisi ile ilgileniyor. Dahiliye bölümünün hangi hastalıklara baktığı da merak ediliyor. Peki dahiliye nedir? Dahiliye hangi hastalıklara bakar? İşte konuyla ilgili detaylar...

Tıbbın bir ana bilim dalı olan Dahiliye bölümü, çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli rol almaktadır. Peki Dahiliye hangi hastalıklara bakar? Konuyla ilgili detaylar...

Dahiliye nedir?

Dahiliye yani iç hastalıkları, sindirim sistemi, böbrek, kalp, akciğer, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, romatizmal, hormonal ve alerjik hastalıklarla ilgilenen tıbbın bir ana bilim dalıdır.

Genel tıp içerisinde tüm branşlar için temel olarak kabul edilen dahiliye, iç organları etkileyen bütün durumlarla ilgilendiği için çalışma alanı oldukça geniştir. Daha çok yetişkin hastalara bakan bu bölüm, başka şikayetlerde de ilgili uzmana yönlendirir.

Dahiliye hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye, tıptaki tüm branş hastalıklarını kapsayan bir bölümdür. Üst ve alt solunum yolu, mide ve bağırsak, romatizma ve şeker hastalığı iç hastalıklar bünyesinde tedavi edilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra; hipertansiyon, tiroid ve böbrek hastalıklarına da dahiliye doktorları tarafından bakılmaktadır. Grip, zatürre, bronşit, astım, koah ve koroner kalp hastalıkları iç hastalıklar yetkisinde bulunmaktadır. Kansızlık, hemofili, obezite, gut hastalığı, kemik erimesi, hepatit, Akdeniz anemisi ve kanser için de dahiliye bölümüne müracaat edilebilmektedir.

Nefroloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Hematoloji, Onkoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Romatoloji, İmmunoloji, Allerji, Diyabet ve Kardiyoloji bölümleri de Dahiliyenin aktif olarak çalıştığı bölümlerdir.

False