GeriEtkinlikler “Çocuktan Gelin Olmaz” dediler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Çocuktan Gelin Olmaz” dediler

“Çocuktan Gelin Olmaz”  dediler

Esra Erol ve Meltem Miroğlu eylemdeydi.

Taksim tramvay durağında, sunucu Esra Erol ve Hayat Devam Ediyor dizisinde rol alan Meltem Miroğlu'nun ön planda olduğu bir grup "Çocuktan gelin olmaz" eylemini gerçekleştirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dikkatleri çocuk gelinlere çekmek isteyen grup "Çocuktan gelin olmaz", "Evlilik & Evcilik. 1 harf hayat değiştirir" ve "Çocuk gelinlere HAYIR" yazılı dövizler taşıyıp slogan yerine alkış kullanmayı tercih etti. Katılımcıların yanlarındaki getirdikleri şekerler, çocuk gelinlerin yoğun olarak rastlandığı illerin valilerine gönderilmek amacıyla bir kutuda toplandı. Grup sözcüsü olan dublaj sanatçısı Ferizat Demirez, alandakilere şekerlerini alıp gelmeleri yönünde çağrıda bulundu. 

“Çocuktan Gelin Olmaz”  dediler

Türkiye'de 12-14 yaş arası 10.484 çocuk gelin olduğunu söyleyen Demirez, yasaların çocuktan gelin olmayacağından bahsettiğini ve bu suçun sorumlusunun biraz da valiler olduğuna vurgu yaptı ve çocuklara sahip çıkmalarını istedi. Eyleme destek veren gruplar içinde Umut Evleri de gönüllü avukat, kadın doğum uzmanı ve psikologlarıyla alandaydı.

Eylemden görüntüleri izlemek için tıklayın.

Oyuncu Meltem Miroğlu ise "Biz artık ağlamak istemiyoruz. 23 Nisanı arkadaşlarımız, çocuklarımız herkes hak ettiği şekilde yaşasın istiyorum" açıklamasında bulundu.

Olaysız biten eylemde kalabalığın büyük kısmını basın mensuplarının oluşturması ve çocuğuyla birlikte eyleme destek vermek için gelenlerin sayısındaki azlık gözlerden kaçmadı. 

Hazırlayan: Hanife Yaşar

False