GeriEtkinlikler Çocuklara özel ağustos ayı ve bayram etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklara özel ağustos ayı ve bayram etkinlikleri

Çocuklara özel ağustos ayı ve bayram etkinlikleri

İstanbul Oyuncak Müzesi minik yaratıcılarını bekliyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde çocuklar yaratıcı drama ile oyun oynama yetilerini geliştirirken sanatsal yetilerinin de farkına varacaklar. Atölye boyunca görsel ve el becerilerini geliştirecek çocuklar kendi kuklalarını tasarlayarak kendi yazdıkları kukla oyununu sahneleme fırsatı bulacaklar. İşte ağustos ayı ve bayrama özel etkinlikler...

Yaratıcı drama yöntemli kukla atölyesi

31 Temmuz’da başlayacak ve Mehmet Erbil tarafından gerçekleşecek Yaratıcı Drama Yöntemi ile Kukla Atölyesi, Salı ve Perşembe günleri saat 11:00-13:00 arasında yapılacaktır. Toplamda 4 hafta/16 saat sürecek atölye çalışması 4-7 yaş arası çocuklara yönelik olacaktır. Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Dedio yaratıcı eller – Minik oyuncak ustaları atölyesi

“Küçük Usta”lar bu sefer hafta içi yarım gün çalışacak, tahta oyuncak dünyasında mucizeler yaratacaklar. Çocuklar, günümüz dünyasının en çok kullanılan ulaşım aracı olan uçaklarını Deniz Doğruöz ve Didem Doğruöz gözetmenliğinde kendi elleriyle yapacaklar. 1 Ağustos Çarşamba günü saat 12:30-15:30 arasında 3-6 yaş (aile ile) ve 7-12 (aile ile/kendi başına) yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Sihirli oyuncaklar yaratıcı drama atölyesi

Bu çalışmada çocuklar, Özge Gökbulut gözetmenliğinde yaratıcı drama yöntemiyle müzedeki oyuncakları keşfederek, birer sihirli oyuncak olarak onları canlandıracak. Maskelerden yeni suratlar yapacaklar ve kendi kostümlerini tasarlayacaklar. 4 Ağustos Cumartesi günü saat 11:30-13:00 arasında 6-12 yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için müzeyi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Dedio yaratıcı eller – Pinokyo tasarım atölyesi

“Küçük Usta Gepetto”lar Deniz Doğruöz gözetmenliğinde ahşap tahta malzemeyi işleyerek, anne/babaları ya da yakınları ile birlikte hayatları boyunca unutmayacakları Pinokyo oyuncaklarını yapacaklar. 5 Ağustos Pazar günü saat 11:00-12:30 arasında 3-6 yaş (aile ile) ve 7-12 (aile ile/kendi başına) yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Seramik atölyesi

Çocuklar seramik atölyesinde Elif Ratip gözetmenliğinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecekler ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler. 11 Ağustos Cumartesi ve 21 Ağustos Salı günü saat 11:30-12:30 arasında 4-9 yaş arası çocuk grubuna yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Dedio yaratıcı eller atölyesi – Karagöz-Hacivat kukla yapım atölyesi

Çocuklar, Deniz Doğruöz ve Didem Doğruöz gözetmenliğinde ahşaptan Karagöz ve Hacivat kuklalarını yapıp boyayacaklar. Çalışmaların tamamına 3–12 yaş grubu tüm çocuklar aileleri ve yakınlarıyla katılabilecekler. 12 Ağustos Pazar günü saat 11:00-12:30’da gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Dedio yaratıcı eller atölyesi - Küçük oyuncak ustaları yüzen ahşap oyuncaklar atölyesi

Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi yaz etkinlikleri kapsamında çocukların el becerilerini geliştirebilecekleri yüzen yelkenli ve taklacı yunus oyuncaklarını kendi elleriyle zımparalayıp monte edip boyayacaklar. Deniz Doğruöz ve Didem Doğruöz gözetmenliğinde 15 Ağustos Çarşamba günü saat 12:30-15:30’da 3-6 (aile ile) 7-12 (aile ile/kendi başına) yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

“Rüya” gölge oyunu

Karagöz, Hacivat ile konuştuktan sonra evinin önünde ağacın altında dinlenmek için yatar ve uykuya dalar… Rüyasında; kendisini çok seven Dede Karagözü ormandaki hayvanlar toplantısına hoşça vakit geçirsin diye götürür ve olaylar birbirini kovalar. Taceddin Diker’in yazıp yönettiği 18 Ağustos Cumartesi saat 14:00’da gösterilecek gölge oyununda yer sınırlı olduğu için gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız önerilir.

Dedio yaratıcı eller atölyesi - Tarihi oyuncaklar atölyesi

Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi'nden eski Osmanlı'dan günümüze gelen seramik ve ahşap oyuncakları Deniz Doğruöz ve Didem Doğruöz gözetmenliğinde çocuklar kendi elleri ile şekillendirip renklendirecek. 19 Ağustos Pazar günü saat 11:00-12:30’da 3-6 (aile ile) 7-12 (aile ile/kendi başına) yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek bayram etkinliği atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Renklerin suda oyunu ebru atölyesi

Yetişkinlere ve çocuklara yönelik düzenlenen Renklerin Suda Oyunu adlı atölyede Belgin Fürüzan Kırıcı gözetmenliğinde ebru sanatının temelini öğreneceksiniz. 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek bayram etkinliğine 11:00-16:00 arası katılabilirsiniz.

Model uçak yapım atölyesi

Atalar Model Uçakları’nın sahibi Gültekin Kalay tarafından gerçekleşecek atölye çalışmasında önceden hazırlanmış uçak kitlerini bir araya getirip kendi maket uçağınızı yapacak ve onu uçuracaksınız. 25 Ağustos Cumartesi günü saat 11:30-12:30’da 6-14 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğe katılım için müzeyi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Dedio yaratıcı eller atölyesi - Küçük oyuncakçılar ahşap zürafalar yapıyor

Dedio yaratıcı eller atölyesi ile çocuklar, Oyuncak Müzesi'nin kapısında onları karşılayan zürafaların tahta oyuncaklarını kendi elleriyle zımparalayacak. Deniz Doğruöz ve Didem Doğruöz gözetmenliğinde 26 Ağustos Pazar günü saat 11:00-12:30’da 3-6 (aile ile) 7-12 (aile ile/kendi başına) yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek etkinliğe katılım için müzeyi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tahta oyuncak boyama atölyesi

Bu atölyede çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Gözetmen tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir. 

False