Geriİsimler Sözlüğü Cihan İsminin Anlamı Nedir? Cihan Ne Demek? Cihan Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cihan İsminin Anlamı Nedir? Cihan Ne Demek? Cihan Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Cihan İsminin Anlamı Nedir? Cihan Ne Demek? Cihan Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Her birey, dünyaya geldiği andan itibaren bir isme sahip olur. İsim vermek ise anne ve babaların görevidir. Ebeveynlerin üzerine düşen bu görev öncesinde mutlaka verilmek istenen isim hakkında bilgi edinilmelidir. Erkek bebeklere verilen Cihan ismi anlamı nedir? Özellikleri nelerdir? İsmin kökeni nereye aittir? Cihan ismi Kur’an'da geçiyor mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cihan, erkek bebekler için tercih edilen ve güzel bir anlama sahip olan isimdir. Pek tercih edilmese de nadiren kız bebeklere de bu isim verilebilir.

 Cihan İsminin Anlamı Nedir? Cihan Ne Demek?

 Cihan, dünya, alem, yeryüzü ve kainat gibi anlamlara gelmektedir. Ayrıca evren anlamına gelen Cihan ismi, yeryüzünde yaşayan bütün insanları kastetmek içinde kullanılır.

 Cihan İsminin Özellikleri

 Cihan isminin en çok bilinen özelliği bu isme sahip kişilerin açık sözlü ve girişken olmalarıdır. Bir diğer özellikleri ise bu isme sahip olan kişiler duyguları ile yaşar ve hisleri oldukça kuvvetlidir. Cihan ismine sahip bireyler girdikleri ortamda dikkat çekmeyi başarırlar. Çünkü onların konuşma ve hitap yetenekleri oldukça kuvvetlidir.

 Cihan Adının Kökeni

 Cihan ismi Farsça kökenli bir isimdir.

 Cihan İsminin Yanına Yakışan İsimler

 Cihan, tek başına kullanılabilecek bir isim olduğu gibi yanına yakışan Cihan Kaan, Cihan Efe, Cihan Emre, Cihan Emir, Cihan Kayra gibi isimlerle de kullanılabilir.

 Cihan İsmi Kur’an'da Geçiyor mu?

 Cihan ismi Kur’an'da geçmiyor.

False