GeriTemiz Sözlük Bulut lamba nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulut lamba nasıl yapılır?

Bulut lamba nasıl yapılır?
SPONSORLU İÇERİK

Dünyadaki kaynakları gelecekte de kullanabilmek, gelecek nesillere yaşanılabilecek bir dünya bırakmak için evlerimizde sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları edinmemiz gerekir. Kaynakları tasarruflu kullanarak, gereksiz enerji, su, yakıt harcamalarından ve hatta gereksiz alışverişten kaçınarak, geri dönüşüme destek vererek hepimiz evlerimizde sürdürülebilir bir yaşama adım atabiliriz.

Sosyal ve ekonomik faaliyetlerimiz sonucu, kullanım süresi dolan ve doğa için zararlı hale gelen her türlü maddeye atık deniyor. Kullandığımız karton, cam, metal, plastik gibi maddeleri atık olarak sınıflandırabiliriz. Bu atık maddelerin doğaya zarar vermemesi için yeniden değerlendirilmesi, yani geri dönüşüme uğraması gerekir. Sıkça kullansak da tam anlamını açıklayalım; geri dönüşüm, atıkların fiziksel veya kimyasal işleme uğrayarak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesine deniyor. Amaç, kaynakların aşırı kullanımını önlemek ve atık çöp miktarını azaltmak. Kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi atıkların geri dönüşümüyle doğal kaynakların tükenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Siz de bu atıkları, çevrenizdeki atık kutularına atarak ya da kullanabileceğiniz yeni bir eşya haline getirerek geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz.

Peki, geri dönüşümün yararları kısaca neler? Atık pet şişeler nasıl değerlendirilir? Pet şişeden bulut lamba nasıl yapılır? Yazının devamına ve detaylı videoya Temiz Sözlük’ten ulaşabilirsiniz.

İstenmeyen misafirlerden kurtulmanın püf noktaları ve daha fazlası Temiz Sözlük’te!

Bulut lamba nasıl yapılır Bulut lamba nasıl yapılır Bulut lamba nasıl yapılır  



İLANDIR

False