GeriEtkinlikler Buharlı temizlik birçok avantaja sahip
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buharlı temizlik birçok avantaja sahip

Buharlı temizlik birçok avantaja sahip

Temizlikte harcanan sudan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Temizlikte geleneksel yöntemlerin yerini artık buharlı temizlik alıyor. Bu yöntem yüksek derecede hijyen sağlıyor, deterjan kullanımına gerek bırakmıyor, üstelik temizlikte harcanan sudan tasarruf etmenizi de sağlıyor.

Buharlı temizlik yöntemi, birçok insan için artık hiç de yabancı olmayan bir temizlik şekli. Önceleri bebekli ailelerin ve alerjik rahatsızlıkları olanların öncelikli tercihi olan buharlı temizlik makineleri, şimdilerde evinde hijyeni arayan birçok titiz ev hanımının en büyük yardımcısı haline gelmiş durumda. 

Buharlı temizliğin 5 önemli faydası

Alman temizlik makineleri markası olan Karcher, buharlı temizliğin 5 faydasını şu şekilde sıralıyor:

1) Klasik, bilinen temizlik sistemlerinden çok daha etkili ve çok daha hijyenik temizlik sağlayan güvenilir yöntem buharlı temizlik, deterjan ve benzeri temizlik ürünlerine ihtiyaç duymuyor.

2) Kullanılan ürüne göre 150 derece ve üzeri sıcaklıkta uyguladığı buharla evinizdeki tüm eşyaları son derece pratik ve hızlı bir şekilde temizliyor.

3) Temizlikte kullanılan kimyasalların, buharlı temizlikte kullanılmaması, bireyleri bu maddelerin kanserojen etkilerinden korurken, çevreye de kimyasal atığı atılmamış oluyor.

4) Buharlı temizliğin çevreye sağladığı diğer bir avantaj ise temizlikte su tasarrufu sağlaması. Geleneksel yöntemlerin aksine yüzde 50’ye varan bir su tasarrufu sağlayan buharlı temizlik, fazla su kullanımını da ortadan kaldırıyor.

5) Buharlı temizlikte var olan yüksek sıcaklıktaki buhar, evlerde oluşan mikroorganizmalarla ve halk dilinde bilinen adıyla ‘mayt’larla mücadelede bilinen tüm yöntemlerden çok daha başarılı ve çok daha ekonomik. Klasik yöntemlerle temizlenmesi mümkün olmayan maytlar’a karşı yüzde 100 etkili çözüm buharlı temizlik makinelerinden geçiyor.

False