GeriEtkinlikler Bu hafta vizyona giren filmler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler ve fragmanları...

Bu hafta sinemalarda 5 yeni film vizyona giriyor. Hikayeleri birbirinden farklı bu filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik. İşte bu hafta vizyona giren filmler…


ARADA KALAN

Bu hafta vizyona giren filmler

Scott McGehee ile David Siegel’in yönettiği ve Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgard ile Joanna Vanderham’ın oynadığı Arada Kalan (What Maisie Knew), 25 Ekim 2013’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Yönetmen: Scott McGehee, David Siegel
Oyuncular: Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgard, Joanna Vanderham

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BAŞKA SÖZE GEREK YOK

Bu hafta vizyona giren filmler

Eşinden ayrılıp kızını tek başına büyütmeye başlayan Eva (Julia Louis-Dreyfus), mesleği olan masörlüğü büyük bir keyifle yapan; ancak kızının koleje gitmek için evden ayrılma tarihinin yaklaşmasına üzülen bir kadındır. Bir gün çok dürüst ve eğlenceli biri olan Albert’la (James Gandolfini) tanışır. Aralarındaki etkileşim hızla artan Eva ve Albert zamanlarının çoğunu birlikte geçirmeye başlarlar. Bu sırada Eva Marianne (Catherine Keener) isimli yeni müşterisiyle iyi arkadaş olmuştur. Marianne çok güzel bir kadın ve şairdir. Eva, Marienne’in tek kusurunun eski eşini sürekli aşağılaması olduğunu düşünmektedir. Eva, Marienne’in eski eşiyle olan ilişkisinin detaylarını öğrendikçe, kendi ilişkisinden şüphe duymaya başlayacaktır.

İçe dokunan, zarif ve bir o kadar da gerçek bir film olan “Başka Söze Gerek Yok”, pek çok ilişkinin başlangıcında yaşanan karışıklıkları işlerken, bu yönüyle izleyen herkesi, kendi hayatından bir hikâyeye götürecek.

Yönetmen: Nicole Holofcener
Oyuncular: James Gandolfini, Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener, Toni Collette

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BENİM DÜNYAM

Bu hafta vizyona giren filmler

1950’li yılların Büyükada’sında, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Elâ ile Elâ’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesi. 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Elâ ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkânsız... Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikâyesidir.

Yönetmen: Uğur Yücel
Oyuncular: Uğur Yücel, Beren Saat, Ayça Bingöl, Turgay Kantürk, Hazar Ergüçlü

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


KAPTAN PHİLLPS

Bu hafta vizyona giren filmler

Kaptan Phillips/Captain Phillips, yönetmen Paul Greengrass'ın, Amerikan bandralı yük gemisi Maersk Alabama’nın 2009 yılında Somali’li korsanlar tarafından kaçırılmasını konu alan çok katmanlı bir incelemesi. Film, Greengrass’ın gözünden, olayın çok sayıdaki global etkisini, hem çok heyecanlı bir gerilim olarak, hem de karmaşık bir portre olarak sunuyor. Film, Alabama’nın yönetici kaptanı Richard Phillips ( iki kez Akademi Ödülü kazanmış olan Tom Hanks) ile onun Somali’li muadili Muse (Barkhad Abdi) arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Film, Akademi Ödülü adayı Paul Greengrass tarafından yönetildi. Senaryo Billy Ray tarafından yazıldı. Uyarlanan kitap “A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea”nin yazarıysa Richard Phillips ile Stephan Talty.

Yönetmen: Paul Greengrass
Oyuncular: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Mahat M. Ali, Michael Chernus, Corey Johnson, Max Martini, Chris Mulkey, Yul Vázquez, David Warshofsky, Catherine Keener

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


ŞEVKAT YERİMDAR

Bu hafta vizyona giren filmler

Şevkat Yerimdar, Balat’ta yumurtacı dükkanı işleten genç bir adamdır. Çarşıda ve mahallesinde sevilen Şevkat Yerimdar, dürüstlüğü, yardımseverliği, gözü karalığı, hazırcevaplığı ve en önemlisi hiç öfke kontrolü olmayışıyla tanınan renkli biridir.

Şevkat borcunu ödeyebilmek için çaresiz kalarak, dükkanındaki bütün yumurtaları yok pahasına satar. Tam bu sırada Pelin son model spor arabasıyla yumurtacı dükkanına girer, bir tane bile sağlam yumurta bırakmaz. Öfkeye kapılan Şevkat ağzına geleni söyler, Pelin’i def eder. O akşam Şevkat, yaşlı bir adamı caddede soymak isteyen silahlı kişilerin elinden canı pahasına kurtarır. Hayatını kurtardığı Memduh, babasının çocukluk arkadaşı çıkar. Şimdi çok zengin bir adamdır…

Yönetmen: Bülent İşbilen
Oyuncular: Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Tarık Papuçcuoğlu, Cezmi Baskın

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


AŞK AĞLATIR

Bu hafta vizyona giren filmler

AŞK AĞLATIR (Rüya Gibi Geçti) filminde, hastalıklar, acılar, gözyaşları hatta ihanetler içinde, sıra dışı bir insanlık dersi anlatılıyor. İbretlik bir dram hikâyesi. ‘Süt’ filmiyle Berlin’de ‘Altın Ayı’ ödülü alan Melih Selçuk’un canlandırdığı Atıf ve beş yaşından beri kamera karşısında olan Ceyda Ateş’in oynadığı Lale, birlikte büyümüş ve birbirlerini seven iki genç. Lale ise Barış’ı (Mert Yavuzcan) tanıdıktan sonra ona âşık oluyor ve bunu bir gün Atıf’a itiraf ediyor. Atıf çok üzülüyor. Barış’ın babasıyla Lale’nin babası arasında alacak yüzünden husumet var.

Barış’ın babası Samim (Levent Öktem), paşazade, aristokrat ruhlu ve sahtekâr bir adamdır. Oğlunun Lale’yle ilişkisine ise karşı. Bir gece Atıf’ın evine küçük hasta bir kız olan Melis (Aslıhan Kapanşahin), dedesini (Yılmaz Gruda) aramaya gelir. Atıf ise kötü, düşük insanların yanında yalnız yaşayan bu çocuğun izini sürer ve yanına alır. Melis çok hastadır. Tedaviler, ilgiler iyileşmesini sağlayamaz. Küçük hasta kız ise Atıf’a âşık olur. O andan itibaren, Melis’in büyük dramı ve şoke eden gerçekler teker teker ortaya çıkmaya başlıyor…

Yönetmen: Mehmet Taşdiken
Oyuncular: Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Yılmaz Gruda, Mert Yavuzcan, Arzu Yanardağ, Yağmur Tanrısevsin, Ege Aydan, Kerem Fırtına, Candan Ünal, Levent Öktem, Aslıhan Kapanşahin, Itır Esen

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


ÜÇ YOL: MOSTAR’DAN HASANKEYF’E

Bu hafta vizyona giren filmler

Yönetmen filmde, Bosna’da yaşananlar sonrası hâlâ yakınlarını bulamayan, onların izinden, umudu ve adaleti arayan insanları ve bu göreve gönül veren Türkiyeli bir şair ile vicdan sahibi Boşnak-Sırp bir psikoloğun, toplu mezarların gölgesindeki aşkını şiirsel bir anlatım tarzı ile konu ediniyor. “3 Yol” ayrıca, Mostar-Batman, Sarajevo-İstanbul, Poçitel-Hasankeyf gibi benzer mekânları bir araya getirmesinin yanında, savaşlardan ve bunalımlardan sonra ortaya çıkan krizlere, intiharlara, kaybedilen ahlak ve kültürel miraslara ve vicdan azaplarına işaret ediyor.

Yönetmen: Faysal Soysal
Oyuncular: Nik Xhelilaj, Kristina Krepala, Turgay Aydın, Faketa Salihbegovic, Rıza Akın

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

False