GeriBebek Sağlığı Bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yenidoğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yenidoğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri

Bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yenidoğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri

Özellikle söz konusu vücut ısısı olduğu zaman bebekler için bu durum önemli bir yere sahiptir. Belli bir derecede olması gereken bu aralık, bebeğin sağlıklı olup olmadığı noktasında etkin bir bilgi sağlar. Peki, bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yeni doğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri üzerine detaylar.

Yeni doğan bebeklerde vücut ısısı belli bir değer aralığı içerisinde olmalıdır. Bu durum bebeğin sağlıklı ya da bir problemi olup olmadığı noktasında bilgi sağlar. Özellikle bu durum Hem uyurken hem de uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri üzerinden farklılık gösterebilir. Bu farklılıkları bilmek ve buna göre davranmak önemli bir yer tutar.

Bebeklerde Vücut Isısı Kaç Derece Olmalı?

Genelde vücut ısısı hem bebeklerde hem de çocuklar da ortak şekilde ele alınır. Bu durum ise normal ateş olarak 36,4 C (derece) şeklinde değerlendirilir. Tabii bebekten bebeğe ya da çocuktan çocuğa hafif şekilde farklılıklar meydana gelebilir. Ancak eğer yüksek oranda bazı farklılıklar meydana gelirse bu durumun ciddiye alınması önemli bir yer taşır. Söz konusu yüksek ateş olduğu zaman ise bebekler ve çocuklar için 38 derecenin üzeri olarak ifade edilir. Böyle durumlarda mutlaka en yakın zamanda uzman bir doktora gitmek en önemli husustur. Çünkü özellikle bebeklerde meydana gelecek yüksek ateş bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Yenidoğan Bebeklerde Uyurken Vücut Sıcaklığı Değerleri

Yeni doğan bebeklerde uyurken ya da uyanırken vücut hareketleri elbette farklılık gösterir. Buna bağlı olarak ise paralel şekilde vücut sıcaklığı da birtakım küçük farklılıklar yaratabilir. Ancak genel çerçevede yeni doğan bebeklerde uyurken vücut sıcaklığı 36,5 ile 37,5 arasında ifade edilir. Bu değer normal olarak gösterilir ve bebeğin koltuk altından ele alınır. Yani bebeğin bu derece arasında olması ile beraber vücut sıcaklığının normal ve sağlıklı olduğu anlaşılır. Bunun dışında vücut sıcaklığının düşüklüğü ya da yüksekliği alarm derecesinde ele alınmalı ve uzman bir doktora gidilmelidir.

Yenidoğan Bebeklerde Uyanıkken Vücut Sıcaklığı Değerleri

Aynı şekilde yeni doğan bebekler için uyanık kendi vücut sıcaklığı yeni 36,5 ile 37,5 arasında gerçekleşmelidir. Tabii Bebekler uyurken ya da uyanıkken bu değer aralığı içerisinde bazı ufak tefek değer farklılıkları ortaya çıkar. Ancak bu derecenin altına ya da üzerine çıkmaması büyük öneme sahiptir. Genelde ise bebeklerin koltuk altından yapılan ısı ölçümü ile birlikte vücut sıcaklığı ortaya çıkar. Fakat bu sıcaklığın 38 derecenin üzerine çıkması noktasında durumun ciddiye alınması çok önemlidir. O zaman bebeğin ateşinin yüksek olduğu bilinmelidir ve birçok hastalığın habercisi şeklinde değerlendirilir.

Yeni Doğan Bebeklerin Uyurken Ateşi Çıkar mı?

En çok merak edilen konular içerisinde yeni doğan bebeklerin uyurken ateşinin çıkıp çıkmayacağıdır. Özellikle bebeklerde ateşin görüldüğü saatleri tam olarak tespit etmek kolay değildir. Ancak genel çerçevede akşam saatlerinde veya uyurken yeni doğan bebeklerde ateş çıkması daha yaygın olarak görülür. Özellikle ortamın ısı derecesi iyi ise, uyku tulumu bebeği hasta edebilir. Özellikle bebeğin üzerine örtülerle örtülmesi ve uyku tulumunun kullanılması ile birlikte ateşi çıkabilir. O yüzden böyle durumlara çok dikkat etmek gerekir.

Yeni Doğan Bebeğin Ateşi Çıkarsa Ne Yapılmalı?

Yeni doğan bebeklerde ateşinin devamlı olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Aynı zamanda gerekli sıcaklık ortamını doğru şekilde elde edilmesi önemli bir yer taşır. Bebeğin vücut sıcaklığı istenen diğerinin üzerine çıkar ise, o vakit mutlaka yakın zamanda hemen bir doktora gitmek gerekir.

 

False