GeriBebek Sağlığı Bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer

Bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer

Bebeklerin gelişim süreci içerisindeki en önemli hususlar arasında diş çıkarma geliyor. Bu konuda kaçıncı aydan sonra bebeklerin diş çıkardığı anne ve babaların merak ettiği konular içerisinde yer almaktadır. Peki, bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer detayları ile derledik.

Bebekler kendi bünyesine ve yapısına bağlı olarak farklı ay dönemlerinde diş çıkarır. Tabii bebeklerin büyük bir çoğunluğu açısından ele alındığında belli bir dönem ön plana çıkmaktadır. Bu dönem sağlıklı ve düzenli bir süreç içerisinde gerçekleşmesi suretiyle, bebeğin dişlerinin büyük bir çoğunluğu önemli oranda çıkar.

 Bebeklerde İlk Hangi Diş Ne Zaman Çıkar?

 Anne ve babaların en çok merak ettiği konular içerisinde bebeklerin ilk ne zaman diş çıkaracağı geliyor. Çünkü bu dönem bebeklerin artık ek gıda takviye almalarında önemli bir unsurdur. Doğal olarak ek gıda sayesinde bağışıklık sistemi ile oldukça güçlü hale gelir. Tabii organ gelişimi ve diğer unsurlarda önemli oranda etkilenir. Bu doğrultuda bebeklerin büyük bir çoğunluğunda 6 ay içerisinde de çıkarma görülüyor. Aynı zamanda bazı bebeklerde ise 4 aylıktan önce diş çıkarma durumu yaşanmaktadır. Bunun aksine bazı bebeklerde ise nadir de olsa 12 aydan sonra diş çıkarma durumu ortaya çıkar. Genellikle ise bebekler 3 yaşına kadar süt dişlerinin tamamına sahip hale gelir. Böylece sağlıklı bir şekilde ek takviye ile birlikte beslenme imkânını elde etmeye başlar.

 Bebeklerde İlk Hangi Diş Hangi Ayda ve Nasıl Çıkar?

 Bebeklerde ilk diş çıkarma dönemi anne ve babalar için büyük bir mutluluk anlamına gelir. O dönem genel çerçevede ilk dış olarak 6 ay dile getirir. Yani 6 aylık iken bebekler artık hiç çıkarmaya başlar. Bu durum tabii bazı dönemlerde 4 aylık bazı nadir dönemlerde ise 12 aylık olarak ön plana çıkar. Fakat ortak şekilde ise 3 yaşına kadar bebeklerin süt dişlerinin tamamı artık belirmiş olur.

 Bebeklerde ilk olarak alt çene ön kesici dişler çıkmaya başlar. Daha sonra bunu üst çenedeki ön kesici dişler takip eder. Yan kesici dişlerin çıkması ile beraber bu şekilde süreç devam eder. Böylece 3 yaşına kadar bebeklerdeki 20 süt dişi artık bütün ile görülmüş olur. Sonuç olarak bebekler sağlıklı bir şekilde ek takviye üzerinden beslenmeye başlar.

 Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Kaç Gün Sürer?

 Bebeklerin ilk diş çıkarma süresinin kaç gün devam edeceğine dair kesin bir bilgi olmadığını söylemek mümkün. Fakat yapılan araştırmalara bağlı olarak bebeğin ilk diş çıkarma süresinin 8 gün kadar süreceği ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda diş patlamadan 4 veya 8 gün önce belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Böylece sonuç olarak diş etinde kabarma görüldüğü vakit, ortalama 4 gün sonra dışarı çıkmaya başlar. Kısa bir zaman içerisinde ise bir yerde işler aynı şekilde gelişim gösterir. Ve bundan sonra bebekler ek takviye ile birlikte sağlıklı bir şekilde 3 yaşından sonra beslenmeye başlar.

 Bebeklerin Diş Çıkardığını Nasıl Anlaşılır?

 Öne çıkan belli başlı bazı belirtiler ile beraber bebeklerin diş çıkardığını anlamak mümkün.

 - Özellikle Bebeklerin diş etlerinde kabarmalar görünür.

 - Yüz ve çene bölgelerinde birtakım kızarıklıklar ortaya çıkar.

 - Bebekte 37 ya da 38 ile beraber 40 dereceye kadar ateşlenme yaşanabilir.

 - Bebeğin ağzından salyalar daha yoğun oranda akar.

 Bu şekilde genel çerçevede yukarıdaki belirtiler ile beraber bebeklerin dişlerinin çıkmaya başladığını anlamak mümkün.

False