GeriPratik Bilgiler B5 kağıt boyutu nedir? B5 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

B5 kağıt boyutu nedir? B5 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

B5 kağıt boyutu nedir? B5 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

B5 kağıt boyutu, diğer kağıt ölçüleri gibi matbaacılık çalışma alanına girmektedir. Kağıtlar A serisi, B serisi ve C serisi gibi boyutlandırılmıştır. Kağıt boyutları kullanım amacı ve kullanıcı ihtiyacına göre şekillenmektedir. En yaygın kullanılan kağıt boyutu A4 olmasına rağmen diğer boyutlu kağıtlar da kullanılmaktadır. B5 kağıt boyutu nedir? B5 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

B5 kağıt boyutu standartlara uygun olarak üretilmektedir. Buna göre B5 kağıt boyutu; 176x250mm - 6,9 x 9,8 cm- 6.93x9.84 inç’tir. Kağıt boyutu standartları çok sayıda ve aynı ölçü kağıt üretebilmek amacıyla getirilmiştir. Uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen kağıt ölçüleri uygun işe uygun kağıt kullanabilmeyi sağlamaktadır.

B5 Kağıt Boyutu Nedir?

B5 kağıdı standart ölçüleri; 6.93X9.84 inç,
176X250 milimetre,
6.9X9.8santimetredir.
Kağıt ölçüleri uluslararası standartlara göre uygulanmaktadır. B5 kağıt ölçüleri gibi B5 defter ölçüleri de standartlar çerçevesinde üretilmektedir. Bu da 190X250 mm boş alan sunmaktadır. Kompozisyon defteri ya da extra büyük defter olarak adlandırılan B5 defter matbaacılık alanında kullanılmaktadır.

B5 Defter İle Pafta Kaç İnç, Cm Piksel Olarak Üretilir Ve Ölçüleri Nelerdir?

B5 defter ile pafta boyutu standartlar ölçüsündedir. 190x250 mm olarak bilinmektedir ve kullanım alanı da bu ölçülerdir. B5 boyutlu defter kullanıcılarına özgür alan sunmaktadır. B5 kağıt boyutları, 6.93x9.84 inç- 6.9x9.8 cm ve 176x250 mm olarak üretilmektedir. Pafta 1,2- 2 inç olarak bilinmektedir. B5 kağıt kompozisyon defteri ya da karalama defteri olarak kullanılabilmektedir. Kağıtlarda tanımlama ters orantılı işlemektedir. Numara büyüdükçe kağıt boyutu küçülmektedir. A4 kağıdı ve A5 kağıdı en kolay örnektir. B5 kağıdı kullanım alanlarına ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir.

 

False