GeriPratik Bilgiler B4 kağıt boyutu nedir? B4 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

B4 kağıt boyutu nedir? B4 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

B4 kağıt boyutu nedir? B4 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

Kağıt boyutlarının tamamı matbaa içerisinde belirli bir sayı ve harf kombinasyonu ile hazırlanmaktadır. Hem harf hem de sayı içeren bu kağıt boyutları farklı ölçülerde tasarlanmaktadır. Matbaa baskıları almak için kağıdın boyutunu bilmek önemlidir. Hazırlanan tasarımlar için basılan kağıt yapısı ile beraber sayfanın büyüklüğü de ölçüler ile belirlenmektedir. B4 kağıt ölçüleri cm ve inç bazında farklı ölçüler içermektedir. B4 kağıt boyutu nedir? B4 defter ile pafta kaç inç, cim ve pikseldir ayrıntıları ile derledik.

Kağıt boyutları yapılan tasarıma uygun olarak ölçeklendirilmektedir. Hazırlanan boyutlar kağıdın çeşidinin ne olduğunu da göstermektedir. B4 kağıt boyutları özel tasarımlar için kullanılan ölçülerden biridir. Tasarımcı B4 boyutu için bilgisayarında cm ya da inç başına ölçü girmektedir. Girilen ölçüler doğrultusunda tasarım gerçekleşir ve baskı halini alır. Tüm tasarımlarda kağıdın ölçüsünün eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir.

B4 Kağıt Boyutu Nedir?

Tasarımlarda kullanılmak üzere pek çok farklı oranda Kağıt Boyutu hazırlanmaktadır. Bu ölçülere uygun bir şekilde hazırlanan tasarımlar baskı alanında da en iyi sonucu vermektedir. B4 kağıt boyutları bu anlamda pek çok matbaa tarafından basıma hazır hale getirilmektedir. B4 kağıt boyutları 25,0 x 35,3 cm olarak hazırlanmaktadır. Bu ölçülerin bilgisayar ortamına girilmesi ile birlikte sistem otomatik B4 sayfası açmaktadır.

B4 Defter İle Pafta Kaç İnç, Cm ve Piksel Olarak Üretilir ve Ölçüleri Nelerdir?

B4 defter ile pafta mm boyutları 250 x 353 mm olarak belirlenmiştir. İnç olarak bu ölçü ise 9,84 x 13,90 inç şeklinde girilmektedir. Matbaalar bu boyutlarda baskı almak için B4 sayfa seçimi gerçekleştirmektedir. Tasarımlarda orana uygun şekilde girilen ölçüler sayfa boyutuna tam uyum sağlayacak görsellik sunmaktadır.

 

False