Geriİsimler Sözlüğü Adnan isminin anlamı nedir? Adnan ne demek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adnan isminin anlamı nedir? Adnan ne demek

Adnan isminin anlamı nedir? Adnan ne demek

Erkek çocukları için değerlendirilebilecek özel ve güzel isimlerden biri olarak Adnan öne çıkmaktadır. Ünlü sanatçılardan bilinen bu isim gündelik yaşamda da anne ve babalar tarafından çok sık değerlendiriliyor. Peki, Adnan isminin anlamı nedir? Adnan ne demek? İşte bu özel isim hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Arapça kökenli bir isim olarak Adnan, özellikle anlamı ile beraber çok fazla beğeni toplamaktadır. Türkçe üzerinden ele alındığı zaman bu ismin anlamı, ‘Cennette ölümsüzlüğe kavuşan kimse’ gibi çok özel bir ifade taşımaktadır.

 Adnan İsminin Anlamı

 Adnan ismi hem okunuşu ile beraber hem de anlamı üzerinden en beğenilen isimlerden biridir. Gündelik hayatın içinde pek çok anne ve baba tarafından kullanılırken, aynı zamanda birçok ünlü sanatçıdan da bilinmektedir. Kökeni Arapçadan gelen Adnan ismi Türkçede, ‘cennette ölümsüzlüğe kavuşmuş olan kişi’ anlamı üzerinden ele alınmaktadır.

 Özellikle anlamını duyan pek çok ebeveyn bu ismi değerlendirmek için liste içerisine almaktadır. Aynı zamanda Adnan ismi kelime anlamı üzerinden de ele alınmaktadır. Türkçe içerisinde bu konuda çok fazla kullanılmasa bile, Arapçada, ‘Bir yere yerleşip ikamet eden, mukim’ ifadesi ile değerlendiriliyor. Ancak özellikle isim bazında taşıdığı anlam pek çok ebeveyn tarafından çocuklar için öne çıkmaktadır.

 Genelde tek başına kullanılan Adnan ismi farklı adlar ile beraber de bir araya getirilebilir. Son zamanlarda internetten çok araştırılan, beğenilen en güzel erkek çocukları isimleri arasında yer almaktadır.

 

False