GeriPratik Bilgiler A6 kağıt boyutu nedir? A6 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

A6 kağıt boyutu nedir? A6 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

A6 kağıt boyutu nedir? A6 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

A6 kağıt boyutu uluslararası kullanımı olan kağıt çeşitlerinden biridir. Matbaa sektörü içerisinde kullanılan A6 boyut ile tasarımlar kullanım alanına uygun hazırlanmaktadır. A6 kağıdı 105x148 mm olarak ayarlanmaktadır. Cm olarak 10,5x14,8 boyutlarına sahiptir. A6 kağıt boyutu nedir, A6 defter ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilmektedir ayrıntıları ile derledik.

A6 kağıt türü çok sık kullanılmayan ürünlerden biridir. Fakat baskı aşamasında boyutları en merak edilen kağıt çeşitleri arasına girmektedir. A6 için özel boyutta tasarımlar oluşturulmaktadır. Pek çok baskı firması üretilen bu kağıtlar için tasarımcılara özel boyut ölçüleri vermektedir. Bu ölçülere uygun şekilde tasarım oluşturan kişiler istedikleri boyutta baskı alabilmektedir. Hazırlanan A6 kağıt baskıları ile kaliteli işler elde edilmesi mümkündür.

A6 Kağıt Boyutu Nedir?

Kağıt boyutlarının sayısal değerlerinin özel olarak girilmesi baskıda en iyi sonucu almak için gerekmektedir. Bu boyutlara uygun tasarımlar oluşturan kişiler A6 kağıt boyutunu araştırmaktadır. A6 kağıt ölçüleri cm olarak 10,5x14,8 oranında belirtilmektedir. Mm ölçüleri ise 105x148 mm olarak bilinmektedir. Tasarımlarda kullanılan A6 kağıtları görsel anlamda çeşitlilik sunmaktadır. Hazırlanan tasarımların görselliğinin zengin olması için tercih edilen kağıt boyutlarından biri A6 boyutu olarak bilinmektedir.

A6 Defter İle Pafta Kaç İnç, Cm ve Piksel Olarak Üretilir ve Ölçüleri Nelerdir?

A6 kağıt boyutlarında pafta ile inç ölçümleri kağıdın en temel ölçüleri arasında yer almaktadır. Kağıdın inç olarak ölçüleri 4,13x5,83 olarak belirlenmektedir. Her tasarımcı hazırladığı tasarım için farklı ölçeklendirme kullanmaktadır. Fakat A6 kağıt baskıları için tüm boyutların bilinmesi gerekmektedir. Cm, mm ya da inç bazında hazırlanan çalışmalarda girilen değer kağıt üzerinde net bir tasarım oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Tüm tasarımlar kaliteli bir şekilde çıkmaktadır.

 

False